Ploieşti: Hoţii au pus în pericol siguranţa feroviară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două persoane au tăiat cablurile de semnalizare

Doi băieţi din Azuga, respectiv Vasile G. (19 ani) şi Constantin I. (16 ani), s-au ales cu dosare penale după ce au tăiat un cablu de alimentare tip SCB, care permitea buna funcţionare a sistemelor luminoase de semnalizare la calea ferată dintre staţiile CFR Buşteni şi Azuga.

Cazul a ajuns, ieri, pe masa procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia, după ce suspecţii au fost prinşi de agenţii din cadrul Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi (SJPT) Prahova.

Pe numele lui Vasile I. a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile şi a fost încarcerat în arestul IPJ Prahova, iar tovarăşul său minor este cercetat în stare de libertate, pentru distrugere, tentativă de furt şi punerea în pericol a siguranţei pe calea ferată.

Prinşi la timp
Cei doi au distrus un transformator şi au dezgropat un cablu de semnalizare, cu miez de cupru, l-au tăiat la un capăt, dar nu au mai apucat să-l taie şi la celălalt.

Atacul lor asupra infrastructurii CFR a fost sesizat de angajaţii căii ferate pe luminoschema de trafic şi oamenii legii au fost sesizaţi imediat.

Dacă nu ar fi fost prinşi, Vasile şi Constantin ar fi ars învelişul de cauciuc al cablului şi ar fi vândut metalul din interior la un centru de colectare a fierului vechi. Prejudiciul provocat este de peste 2.000 de lei.

Zece fruturi în acest an
De la începutul anului şi până în prezent, în Prahova au avut loc aproximativ zece infracţiuni de acest gen. În toate cazurile autorii au fost prinşi, după cum a declarat subcomisarul Mădălin Stroe, din cadrul SJPT Prahova.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite