Ploieşti: Hocheiştii ploieşteni luptă pentru perfomanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un echipament complet pentru un jucător de hochei costă între 400 şi 500 de euro

Cel mai important sport în ţările nordice, hocheiul, a început să prindă teren şi în Ploieşti. În aproape fiecare zi, atunci când timpul o permite, 28 de băieţi şi două fete, cu vârste de până la 14 ani, se prezintă la Sala Sporturilor din municipiu, pregătiţi pentru o nouă zi de antrenament, visând la noi trofee.

Chiar dacă singurul patinoar din localitate nu este funcţional până în lunile de iarnă, juniorii echipei de hochei a municipiului, CS Olimpia Ploieşti, învaţă cum să manevreze crosa pe asfalt, încălţaţi cu role. Acest lucru nu a fost nicidecum un impediment în obţinerea unor trofee naţionale. Gabi Răducanu, singurul antrenor de hochei din Ploieşti, este mândru de realizările echipei sale.

Concursuri şi rezultate
El i-a condus pe micuţii jucători la campionate naţionale şi internaţionale, i-a învăţat ce este acela fair-play şi spirit de echipă. “Am obţinut locul I la Concursul Republican pentru Copii, prima participare într-o competitie oficială la nivel naţional, în februarie 2007, locul III - Cupa Suceava, în februarie 2008, locul III – Cupa Municipiului Bucureşti, în martie 2008, locul II – Memorialul „Ştefan Tomovici“, la Suceava, în ianuarie 2009.

Unii dintre micuţii hocheişti ploieşteni au participat la un puternic turneu amical în Germania, concurs la care au avut o evoluţie lăudabilă. Şi lista poate continua”, spune cu mândrie managerul şi antrenorul echipei de hochei. Primele lecţii în calitate de antrenor le-a ţinut copiilor în urmă cu patru ani. 

„La început erau doi trei cursanţi, acum sunt peste 30 de micuţi sportivi. Iarna au loc până la cinci antrenamente pe săptămână, pe Patinoarul Olimpia, iar vara antrenamentele se desfăşoară pe terenul din faţa bazei sportive. Copii folosec role, fac exerciţii pentru condiţie fizică, lecţii de tehnică de îndemanare a crosei şi pucului, teste şi tot felul de jocuri de echipă”,  a precizat hocheistul.

Cât costă echipamentul
Jocul de hochei este un joc care implică un anumit grad de periculozitate, dacă ne gândim la loviturile şi încăierările care au loc de multe ori pe gheaţă.  De aceea, practicarea hocheiului de performanţă se face cu ajutorul unui întreg echipament de protecţie menit să ofere siguranţă jucătorului.

Acesta este compus din patine, o crosă, pucuri, o cască cu protecţie pentru cap, o cupă de protecţie pentru zona inghinală, o pereche de mănuşi speciale de hochei, o curea pentru spate şi protecţie pentru umeri şi coate. Toate acestea pot costa între 400 şi 500 de euro. 

„Copiii cresc în fiecare an, aşa că este nevoie de un număr foarte mare de echipamente, pe care le cumpărăm din sponsorizările părinţilor şi, cu greu, din ale unor societăţi. Ca să facem performanţă trebuie să fim ajutaţi, cu bani pentru a ne permite să mergem în turnee. Cu greu putem face rost de fonduri”, a precizat antrenorul Gabi Răducanu.

Are loc o preselecţie
Până la sfârşitul lunii octombrie, la Sala Sporturilor Olimpia, are loc selecţie de iniţiere pentru noi adepţi ai acestui sport de iarnă. Părinţii îşi pot aduce copiii născuţi în 2002-2004, la baza sportivă, în fiecare zi de marţi şi de joi, în intervalul orar 16.30-20.15 şi sâmbăta între orele 9-11.45.  Timp de câteva zile, copiii vor fi testaţi, pentru a le putea fi observate aptitudinile pentru acest sport, după care, dacă vor fi selecţionaţi, se va lua în discuţie şi problema plăţii orelor de antrenament.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite