Hipodromul din Ploieşti va avea dotările Hipodromului “Meydan” din Dubai- cel mai modern din lume la ora actuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Baza hipică din Ploieşti va costa 16 milioane de euro şi va fi construită după "chipul şi asemănarea" Hipodromului Meydan din Dubai.

Arhitecţii care, anul trecut, au câştigat concursul de proiecte de reabilitare a Hipodromului din Ploieşti au fost ţepuiţi de către Primărie.

La mai bine de un an de la organizarea concursului naţional de proiecte pentru reabilitarea Hipodromului din Ploieşti, firma de arhitectură  din Bucureşti, care a câştigat competiţia, nu a intrat în posesia premiului de 30.000 de euro, care i se cuvenea. Practic, municipalitatea a aruncat la gunoi munca de luni de zile a unor arhitecţi talentaţi, care evaluaseră lucrările de reabilitare la suma de opt milioane de euro.

Mai mult de atât, edilul Ploieştiului a cerut realizarea de către o altă firmă din Capitală a unui alt proiect şi a unui studiu de fezabilitate, pentru care a plătit din bugetul local nu mai puţin de 10 milioane de lei.  În plus, cei angajaţi "să dea viaţă" Hipodromului au anunţat că lucrările de amenajare, dotările şi mâna de lucru vor costa 16 milioane de euro.

"Proiectul de modernizare şi reabilitare a bazei hipice din Ploieşti a fost făcut după un masterplan al unei firme franţuzeşti care a realizat şi centrele ecvestre olimpice de la Atena şi de la Beijing", a precizat consultantul Ovidiu Vâjâială, din partea firmei de arhitectură preferată de municiplitate.

Cum va arăta Hipodromul din Ploieşti

Hipodromul din Ploieştiul va deveni, în cel mult doi ani, obiectiv turistic. Iubitorii curselor de cai vor asista la competiţii naţionale şi internaţionale. Baza hipică va avea o pistă de trap şi una de galop-a cărei textură va rezista unor temperaturi de până la minus 17 grade Celsius. Tribuna va avea peste 1200 de locuri.

Totodată, pe cele 22 de hectare vor fi construite un heliport, un manej cu boxe pentru cai şi ponei, un centru ecvestru, parcări, restaurante (pentru public şi VIP-uri), loje private şi grajduri la standarde internaţionale care vor putea găzdui 150 de cai.

În plus vor fi amenajate şi încăperi destinate caselor de pariuri. Primarul Andrei Volosevici a precizat faptul că finanţarea pentru realizarea lucrărilor de construire a Hipodromului va fi asigurată în procent egal din fondul de rezervă al Guvernului şi din bugetul local.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite