Hidro Prahova a majorat prețurile la apă și canalizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Localitățile deservite de HidroPrahova
Localitățile deservite de HidroPrahova

Din această lună, populaţia din localităţile deservite de operatorul regional HidroPrahova (inclusiv municipiul Câmpina) va achita facturi mai mari pentru apa potabilă şi pentru canalizare, informează campinaph.ro.

HidroPrahova a majorat preţurile de la 3 lei/mc la 3,17 lei/mc pentru apă şi de la 1,2 lei/mc la 1,47 lei/mc la canalizare. Tarifele nu includ TVA și au intrat în vigoare de la 1 iulie. Anunţul privind scumpirea apei şi canalizării a fost făcut de HidroPrahova nu direct, ci prin intermediul Primăriei Câmpina.

Mai exact, conducerea operatorului regional de apă şi canal a anunţat administraţia locală că majorează tarifele, iar Primăria, la rândul său, a făcut publică această majorare, mai scrie sursa citată.

Administraţia locală nu mai are nici un cuvânt de spus la stabilirea tarifelor pentru apa potabilă şi canalizare. Acestea se stabilesc prin hotărâre a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară "Parteneriatul pentru managementul apei - Prahova" şi cu avizul Agenţiei Naţionale de Reglementare pentru Servicii Publice şi Gospodărie Comunală.

HidroPrahova explică decizia luată prin necesitatea susţinerii proiectului de extindere şi reabilitare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Prahova. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu şi are o valoare, la nivel judeţean, de 162 milioane de euro.

HidroPrahova deservește, printre altele, servicii de apă și canalizare în Azuga, Băicoi, Breaza, Bușteni, Câmpina, Comarnic, Mizil, Sinaia, Slănic, Urlați, Vălenii de Munte.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite