Hidro Prahova, acuzată că umflă facturile la apă UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Apostolache a prezentat facturile emise de Hidro Prahova Foto: Alex Călinoiu
Deputatul Apostolache a prezentat facturile emise de Hidro Prahova Foto: Alex Călinoiu

Un deputat prahovean a solicitat un control al Curţii de Conturi la Hidro Prahova, societate deţinută de Consiliul Judeţean, care gestionează sistemul de alimentare cu apă în aproape tot judeţul

Parlamentarul Mihai Apostolache a cerut, miercuri, o analiză a Consiliului Judeţean Prahova şi un control din partea Curţii de Conturi la SC Hidro Prahova, operatorul regional al sistemului de alimentare cu apă. Deputatul a precizat că societatea a umflat facturile în cazul unui bloc din Vălenii de Munte şi a cerut ca actele din ultimele luni să fie analizate de instituţiile de control, pentru a se asigura că nu există şi alte cazuri de acest gen.

Sesizarea a plecat de la un locatar din colegiul deputatului, din oraşul Vălenii de Munte, pe numele său Petre Manole, care a acuzat că a plătit în plus 12 metri cubi de apă. După ce a făcut reclamaţie, a primit o factură pe care era trecut un consum mai mic, susţine parlamentarul. „Am solicitat o analiză a modului de gestionare a fondurilor care există la nivelul acestui serviciu public. Nu mi se pare normal să emiţi o factură, iar apoi, după ce se face reclamaţie, să tai din consum. Ceva nu este în regulă. Cum se calculează, până la urmă, consumul real?“, a declarat, miercuri, deputatul Mihai Apostolache.

Greșeală umană, remediată

Contactați pentru a ne oferi un punct de vedere, oficialii Hidro Prahova au precizat că a fost vorba de o greșeală punctuală. „Este vorba de o întreagă scară de bloc, căreia, dintr-o eroare umană în momentul introducerii datelor în sistem, i s-a facturat iniţial mai mult. Este o greşeală pe care am recunoscut-o şi remediat-o“, a fost punctul de vedere primit din partea instituţiei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite