Ploieşti: Hartă de zgomot unitară până în toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Hartă de zgomot unitară până în toamnă
Ploieşti: Hartă de zgomot unitară până în toamnă

Până la sfârşitul lunii octombrie, Ploieştiul şi localităţile limitrofe vor avea o hartă unitară de zgomot.

Aceasta va îmbina hărţile de zgomot aferente localităţilor Ploieşti, Brazi, Bărcăneşti, Blejoi precum şi a nodului de cale ferată Ploieşti Sud şi a tronsonului de drum, aparţinând Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale ce tranzitează comuna Bărcăneşti.

Astfel, conform autorităţilor locale, trebuie să fie elaborate hărţile strategice de zgomot şi planurile de acţiune aferente pentru fiecare sursă de zgomot identificată, respectiv - trafic rutier, trafic feroviar şi amplasamentele unde se desfăşoară activităţi industriale. După elaborarea acestora se va realiza planul de acţiune pentru prevenirea şi reducerea zgomotului.

Acum doi ani, reprezentanţii municipalităţii au întocmit, cu ajutorul specialiştilor în domeniu, o hartă de zgomot a oraşului, care indica principalele zone în care numărul decibelilor îl depăşeşte pe cel maxim admis. Astfel, ploieştenii care locuiau pe străzile Mircea cel Bătrân, Mihai Bravu sau interseţia Bulevardului Republicii cu Şoseaua Vestului - de exemplu, au aflat ca au domiciliul în cele mai poluate zone din punct de vedere fonic. Specialiştii spun că valorile s-au mai modificat între timp.

Conform unui studiu de monitorizare a nivelului acustic urban, efectuat prin măsurători realizate cu sonometrul din dotarea Biroului de Protecţia Mediului din cadrul Regiei Autonome de Servicii Publice, printre cele mai poluate fonic sunt acum Bulevardul Independenţei şi Strada Rareş Vodă, în anumite intervale de timp.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite