Guvernul a alocat bani pentru 20% din norma de echipament a angajaţilor M.A.I.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 1.200 de jandarmi vor asigura ordinea și siguranța publică din București, în perioada 12-12 aprilie
Peste 1.200 de jandarmi vor asigura ordinea și siguranța publică din București, în perioada 12-12 aprilie

Prezent, miercuri, în judeţul Prahova, ministrul Administraţiei, Gabriel Berca, a anunţat că la ultima şedinţă de Guvern au fost alocate fondurile necesare pentru a plăti 20% din norma de echipament aferentă anului 2011

Executivul a decis, în şedinţa de marţi, plata a 20% din restanţa pe anul 2011 aferentă normei de echipament de care beneficiază o importantă parte din angajaţii din Ministerul Administraţiei şi Internelor. Anunţul a fost făcut de ministrul Gabriel Berca, prezent, miercuri, la Ploieşti. Acesta a precizat că speră ca, prin alte rectificări, sumele să fie achitate în întregime până la finalul acestui an.

Din totalul de circa 130.000 de angajaţi aflaţi în structurile M.A.I., aproape 80.000 de persoane, printre care poliţiştii sau jandarmii de exemplu, beneficiază de normă pentru achiziţionarea echipamentului, potrivit precizărilor făcute de Gabriel Berca. Valoarea acestei norme este de 2.000 de lei, ceea ce înseamnă că, la un calcul simplu, efortul financiar pentru minister, pentru întreaga sumă, ar ajunge la 160 de milioane de lei.

„Putem acorda, pentru norma de echipament, 20% din restanţa pe 2011, urmând ca la următoarea rectificare să completăm aceste fonduri. Norma este de 2.000 de lei pe an. Cei din domeniu ştiu foarte bine despre ce este vorba“, a declarat ministrul Administraţiei şi Internelor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite