Ploieşti: Gruparea „La Famiglia” avea afaceri în Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Gruparea „La Famiglia” avea afaceri în Prahova
Ploieşti: Gruparea „La Famiglia” avea afaceri în Prahova

Un transport de ţigări de contrabandă depistat în judeţ a întregit dosarul Poliţiei de Frontieră referitor la reţea de traficanţi.

Gruparea „La Famiglia”, specializată pe contrabandă cu ţigări provenind din Ucraina şi Republica Moldova a fost anihilată de Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Galaţi, cu ajutorul ofiţerilor Serviciului de Investigare a Fraudelor (SIF) din cadrul IPJ Prahova. Zilele trecute, oamenii legii au arestat şase persoane, între care şi ploieşteanul Cristian M. (38 ani).

Acesta a devenit suspect la data de 17 iunie, când, în timpul unei acţiuni derulate de ofiţerii SIF, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Prahova, a fost prins pe DN 72, în zona Parcului Industrial Ploieşti, la volanul unei autoutilitare „blindată” cu ţigări. Maşina se deplasa dinspre Târgovişte spre Ploieşti şi era încărcată cu 25.490 de pachete cu ţigări, în ambalaj original, fără timbru de marcaj.

Cercetările au fost extinse şi, în ziua de 25 iunie, la ora 06.00, în baza unei ordonanţe emisă de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi şi a autorizaţiilor de percheziţie emise de Tribunalul Galaţi, poliţişti SIF Prahova, împreună cu agenţi din cadrul IJPF Galaţi, au efectuat simultan percheziţii domiciliare la locuinţa lui Cristian M. şi la alte două imobile unde acesta locuia fără forme legale.

Altă pradă
În aceste locaţii, au mai fost găsite şi ridicate 8.650 de pachete de ţigări de provenienţă străină (Ucraina, Rusia şi zona liberă), faţă de care există suspiciuni că provin din activităţi de contrabandă. Ploieşteanul şi alţi cinci indivizi sunt cercetaţi, în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi aderare la un grup infracţional. Complicii lui Cristian au fost arestaţi în urma a zece percheziţii efectuate în municipiul Galaţi.

Gruparea „La Famiglia” era în atenţia poliţiştilor de frontieră gălăţeni din luna decembrie 2008, când aceştia au intrat în posesia unor informaţii despre activitatea de contrabandă derulată din Ucraina şi Republica Moldova. Poliţiştii au implicat în cercetări şi direcţiile judeţene ale SRI din Galaţi şi Prahova şi au aflat că reţeaua este formată din cetăţeni români şi persoane cu dublă cetăţenie, română şi moldoveană, şi îl are în frunte  pe Anatolie C. (31 ani), interlop cunoscut în Galaţi.

Tigările erau procurate de persoane din Republica Moldova şi Ucraina  şi erau introduse în România peste frontiera de stat a României din zona Vicovul de Sus – judeţul Suceava, prin punctele de trecere a frontierei Oancea şi Galaţi, sau peste Dunăre, din Ucraina, prin zona unei localităţi din judeţul Tulcea. Se aduceau cantităţi mici, care erau depozitate în Galaţi. După terminarea operaţiunii de colectare, tigările erau încărcate în maşini şi transferate în diferite oraşe ale tării pentru vânzare pe piaţa neagră.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite