Gripa şi scarlatina fac ravagii în Prahova. 5 cazuri noi de AH1N1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prahoveni de toate vârstele au ajuns în ultimele zile cel puţin la farmacie, dacă nu spital, după ce s-au îmbolnăvit de viroze respiratorii, pneumonii şi gripe.

Prahova este pe locul doi la nivel naţional în ceea ce priveşte gripa, cu 12 cazuri de infectare cu virusul gripal, 5 cu AH1N1 şi 7 cu gripă obişnuită, B, dar vorbim aici doar de cazurile confirmate prin analizele efectuate la Institutul Cantacuzino din Bucureşti.

În realitate, situaţia este mult mai gravă. „Foarte multe persoane nu au venit la medic şi se tratează acasă. Sunt convins că sunt mult mai multe cazuri, ceea ce am înregistrat este foarte puţin faţă de ceea ce există în realitate", ne-a spus Cristian Vintilescu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova. De la debutul sezonului rece, două persoane au murit în Prahova din cauza complicaţiilor apărute după infectarea cu AH1N1.

Scarlatină în grădiniţe

Tot din cauza îmbolnăvirilor s-a înregistrat şi o rată mare a absenteismului în şcoli şi grădiniţe. „Pe lângă răceli şi gripe, la aceste grupe de vârste a apărut şi o explozie a bolilor contagioase. Sunt câteva cazuri de scarlatină în grădiniţe", ne-a mai spus Cristian Vintilescu.

Tot ce puteţi face, în cazul în care nu v-aţi îmbolnăvit deja, este să vă îmbrăcaţi şi vă hrăniţi adecvat sezonului rece, să evitaţi colectivităţile şi să vă vaccinaţi antigripal.

De asemenea, dacă aveţi o simplă răceală, nu luaţi medicamente şi începeţi cu ceaiuri calde, băi fierbinţi şi frecţii, şi abia dacă medicul de familie v-a confirmat o răceală puternică sau gripă luaţi tratamentul prescris.

Şi în perioada următoare, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii avertizează asupra faptului că se va menţine o activitate gripală de intensitate înaltă, cu răspândire naţională.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite