Ploieşti: Gripa porcină ţine elevii acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Gripa porcină ţine elevii acasă
Ploieşti: Gripa porcină ţine elevii acasă

Un elev al unui liceu ploieştean a fost internat în Bucureşti cu virusul AH1N1, iar îmbolnăvirea sa a atras trimiterea acasă şi ţinerea sub observaţie a tuturor colegilor de clasă

Virusul AH1N1 a perturbat activitatea Grupului Şcolar de Industrie Uşoară (GŞIU) Ploieşti, după ce un elev de clasa a XII-a a fost spitalizat cu diagnosticul de gripă porcină.

Este vorba despre un adolescent din municipiu, care s-a întors din Italia, unde a fost în vizită la tatăl său. „A fost văzut de medicul şcolar şi a ajuns la noi. Simptomele specifice sunt de febră, rinoree, dureri de muşchi, tuse... El avea toate aceste simptome.

S-au recoltat exudat nazal şi faringian, au fost trimise probele la confirmare la Institutul Cantacuzino din Bucureşti şi, în cele din urmă, pacientul a fost trimis la Institutul de Boli Infecţioase «Matei Balş» din Bucureşti, pentru a primi tratament specific“, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Movila“ din Ploieşti, dr. Florentin Georgescu.

Supraveghere şi dezinfecţie
Specialiştii Serviciului de Epidemiologie din cadrul Autorităţii de Sănătate Publică Prahova s-au deplasat la instituţia şcolară, au stabilit persoanele care au intrat în contact cu elevul contaminat, au recoltat probe biologice şi le-au trimis la laborator, demarând, totodată, restul procedurilor standard pentru astfel de situaţii.

„Elevii de la clasă sunt supravegheaţi la domiciliu, de joi până miercurea viitoare, de către medicii de familie. Stau atâtea zile deoarece se presupune că au stat cu el mai mult timp. Sunt 20 de elevi.

Din fericire, nu mai sunt alte probleme, nu mai sunt alte cazuri“, a explicat directorul GŞIU Ploieşti, prof. Anca Niculae.
Şi 12 cadre didactice, care au stat în clasă cu elevul respectiv câte o oră, cel mult două, sunt supravegheate medical.

Totodată, clădirea liceului a fost dezinfectată, iar sala de clasă în care învaţă elevul  este închisă şi luni urmează să mai fie dezinfectată o dată.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite