Ploieşti: Gripa goleşte farmaciile şi magazinele naturiste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Gripa goleşte farmaciile şi magazinele naturiste
Ploieşti: Gripa goleşte farmaciile şi magazinele naturiste

Măştile de protecţie, gelurile antibacteriene, analgezicele şi antiinflamatoarele, dar şi ceaiul cu lămâie şi usturoiul se află în topul antidoturilor folosite de ploieşteni pentru a preveni şi combate gripa.

Ploieştenii care se tem că ar putea contacta virusul  gripei porcine aproape că au golit rezervele de măşti de protecţie din farmaciile din municipiu.

 La mare căutare sunt şi mănuşile chirurgicale sterile, pe care le solicită în special salariaţii care lucrează cu publicul, dar şi cadrele didactice pentru a le purta la şcoală.

“Avem tot timpul persoane care se interesează de măşti şi de mănuşi. Ni s-a întâmplat să rămânem fără astfel de produse, dar am comandat imediat şi ni s-au adus. Cred că oamenii sunt speriaţi de virusul gripei noi şi vor să-şi ia măsuri suplimentare de protecţie pentru a fi siguri că nu se vor îmbolnăvi ei sau că nu vor duce virusul acasă, la copii”, a spus Luana Marinescu, asistent farmacist în Ploieşti. 

Măştile care pot fi achiziţionate din farmacii sunt confecţionate din pânză şi hârtie şi costă între 0,4 lei şi 3 lei  Şi vânzarea la geluri antibacteriene şi .la şerveţele umede dezinfectante a crescut semnificativ în ultimele două săptămâni. Acestea însă se găsesc nu doar în farmacii, ci şi în supermarketuri.

Medicamente alopate versurs tratamente naturiste

Medicii recomandă ploieştenilor să se prezinte de urgenţă la control în cazul în care au febră, tuse, secreţii nazale abundente, frisoane, diaree şi stare de vomă.

 “De obicei dacă am temeperatură ridicată şi dureri de cap şi de gât iau un analgezic şi un antiinflamator, iar dacă am infecţie atunci mă bag pe antibiotic. Nu uit însă şi de leacurile băbeşti, sunt şi ele foarte bune într-o răceală sau gripă. Prefer să iau câte un căţel de usturoi şi mult ceai de ceapă cu lămâie şi în plus nişte vitamine”, explică Mirela Ion, o pensionară din Ploieşti. Magazinele de tip Plafar sunt şi ele mai aglomerate ca de obicei.

Ceaiurile de muşeţel, de tei, de tei şi de gălbenele, dar şi siropurile de tuse de pătlagină şi muguri de pin sunt în topul preferinţelor ploieştenilor.

“Prefer să folosesc numai tratamente homeopate, de ani de zile, nu numai pentru gripă, dar şi pentru alte afecţiuni. Întotdeauna au dat rezultate uimitoare, iar în cazul gripei, în niciun caz nu cred că un tratament alopat de scurtă durată poate fi mai eficient decât cel naturist”, a spus Simona Stan, în vârstă de 27 de ani.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite