Ploieşti: Furt din sala de sport a şcolii Grigore Moisil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Furt din sala de sport a şcolii Grigore Moisil
Ploieşti: Furt din sala de sport a şcolii Grigore Moisil

Părinţii sunt nemulţumiţi de reacţia cadrelor didactice, care au anunţat poliţia cu întârziere

Furtul care a agitat spiritele la Şcoala Generală „Grigore Moisil“ din Ploieşti a avut loc în vestiarul sălii de sport, în timpul unei preselecţii pentru desemnarea componenţilor echipei de baschet a instituţiei. „Aveam două grupe de elevi, de la ora 18.00 şi de la ora 19.00.

Probabil la sfărşitul lucrului cu prima serie s-a produs fapta. Cred că cineva a aruncat bunurile pe unul din geamurile de la vestiar. A fost vorba, iniţial, de două telefoane mobile, o pereche de blugi, o pereche de pantofi sport şi 13 lei, dar apoi un telefon a fost găsit într-o geantă”, a declarat profesorul de educaţie fizică Alexandru Negoescu, cel care a atras supărarea păgubiţilor şi a părinţilor acestora. „Nu a vrut să anunţe poliţia imediat după producerea faptei şi i-a certat pe elevi că vin cu telefoane mobile la şcoală“, a spus, sub protecţia anonimatului, unul dintre părinţi.


Poliţia a fost sesizată abia a doua zi după incident, de conducerea şcolii. „Doamna directoare a vorbit cu poliţia la telefon şi am vorbit şi eu. Seara am avut intenţia de a anunţa poliţia şi m-am dus la secretariat, dar secretara era plecată, probabil prin şcoală, pentru că era lumina aprinsă. M-am întors la sală, pentru că aveam copii acolo“, a declarat profesorul Negoescu, a cărui listă cu bunuri dispărute nu coincide cu cea alcătuită de directorul adjunct al instituţiei, prof. Daniela Mihăilă, pe care sunt trecute cinci telefoane mobile, nu două.

Divergenţe de opinii
În cele din urmă, reclamaţie la poliţie a depus tot un părinte şi dosarul este în lucru. Până la finalizarea cazului, părerile asupra celor întâmplate sunt împărţite.

Profesorul Negoescu susţine că uşa de acces în sală a fost încuiată şi că, probabil, făptaşul s-a îmbrăcat cu bunurile sustrase, abandonându-le pe ale sale. Aşa se poate justifica faptul că a găsit ascunse în vestiar o pereche de pantofi sport şi una de blugi pe care niciun elev nu le-a recunoscut.

„Sunt făcute frecvent glume cu obiectele personale ascunse, aruncate pe geam, care ulterior sunt găsite. Când îşi aduc aminte de ele vin şi le caută, dar unii nu-şi mai aduc aminte ce-au pierdut şi nu le mai caută“, a declarat Daniela Mihăilă. Existând această divergenţă, poliţiştii nici măcar nu au fost anunţaţi despre bunurile găsite, care ar putea aparţine făptaşului şi ar putea duce la identificarea acestuia.


Nevoia de supraveghere
„Şcoala are camere video integrate într-un sistem de securitate şi ne mai trebuie trei camere şi pentru sala de sport, care a fost construită ulterior. Deocamdată am luat decizia de a încuia nu doar uşa sălii, ci şi cea de la vestiar“, a declarat directorul adjunct, prof. Daniela Mihăilă.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite