Ploieşti: Grădiniţă supraaglomerată din cauza lucrărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Grădiniţă supraaglomerată din cauza lucrărilor
Ploieşti: Grădiniţă supraaglomerată din cauza lucrărilor

100 de preşcolari sunt nevoiţi să participe la cursuri împreună, însă, situaţia va putea fi remediată abia după 15 octombrie, când corpurile noi de grădiniţe vor fi gata, conform reprezentanţilor Primăriei

Un ploieştean ne-a sesizat faptul că patru grupe preşcolari sunt nevoiţi să-şi desfăşoare activitatea la Grădiniţa numărul 44, când, de fapt, ei trebuiau să înceapă noul an şcolar la o altă unitate de învăţământ. „100 de copii, printre care şi fiica mea, participă la activităţi alături de patru educatoare în sala de sport pe timpul dimineţii, iar după amiază sunt scoşi afară, în parcul amenajat în curte”, explică Cristian Ionescu.

Ploieşteanul este nemulţumit de faptul că în cele patru grupe de preşcolari sunt înscrişi copii cu vârste cuprinse între 4 şi 6 ani, care nu au posibilitatea de a se concentra asupra cursurilor. Cristian Ionescu spune că, reprezentanţii grădiniţei au ca preşcolarii să participe la aceste cursuri în două schimburi, unul de la ora 8.00 la ora 12.00, iar celălalt de la ora 13.00 la 17.00, lucru ce i-a nemulţumit pe cei mai mulţi dintre părinţi.


Pe de altă parte, conducerea Grădiniţei numărul 44 este de părere că grupul de copii care sunt găzduiţi provizoriu la această unitate nu perturbă cu nimic desfăşurarea activităţilor. „Copiii provin de la grădiniţa care este în construcţie pe Strada Bobâlna, unde lucrările nu au fost finalizate până în prezent. Preşcolarii sunt primiţi şi în interior, însă în această perioadă ei sunt evaluaţi, iar unele dintre activităţile la care participă se pot desfăşura în aer liber. Avem chiat şi câteva căsuţe în curtea grădiniţei, amenajat special pentru astfel de activităţi”, explică directorul unităţii, Mioara Roşca.

Situaţia va fi remediată pe 15 octombrie
În locaţia nouă de la Strada Bobâlna mai sunt de făcut câteva amenajări interioare în sălile de curs şi în grupurile sanitare, însă mai trebuie realizat şi branşamentul la reţeaua de canalizare.

În aceste condiţii, în cel mai fericit caz grădiniţa cea nouă va fi inaugurată pe 15 octombrie, deşi, potrivit reprezentanţilor Primăriei Ploieşti, termenul de finalizare al acestei construcţii era în luna iulie.

Motivul pentru care constructorul a întârziat finalizarea lucrărilor este legat de faptul că alţi participanţi la licitaţie au contestat rezultatul acesteia.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite