Grăbiţi-vă! Înscrierile în clasa întâi sunt pe ultima sută de metri în Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În unele unităţi de învăţământ, localizate central sau cu tradiţie, locurile sunt deja ocupate. Pe clasele de boboci din patru şcoli ploieştene se dă o adevărată bătălie între părinţi. Cererile depăşesc cu mult oferta de şcolarizare, iar directorii sunt nevoiţi să refuze o parte a doritorilor.

Colegiul Naţional „Jean Monnet", şcoala „Sfânta Vineri", şcoala „Sfântul Vasile" şi Colegiul Naţional „I.L.Caragiale" formează, de ani de zile, topul unităţilor de învăţământ din Ploieşti, preferate de părinţi pentru înscrierea în clasa întâi. Motivele sunt întemeiate: şcolile au dotări de ultimă oră, mobilier nou, cadre didactice titulare şi numeroase premii naţionale şi internaţionale la concursuri şi olimpiade.

Pe 20 şi 21 ianuarie, de exemplu, se fac înscrierile la şcoala „Sfânta Vineri". Părinţii şi-au ridicat deja cererile, iar doritori există inclusiv din localităţile învecinate, dată fiind şi locaţia apropiată de una dintre intrările în Ploieşti. „Ca în fiecare an, avem în planul de şcolarizare pentru anul viitor 5 clase, iar părinţii s-au interesat de mult despre locurile din şcoala noastră. Vom vedea exact ce se va ocupa în zilele următoare, dar este posibil să avem mai multe cereri decât locuri libere, aşa cum s-a întâmplat şi în anii anteriori", ne-a spus Ana-Maria Apetrei, directorul şcolii.

Din cauza avalanşei de solicitări, clasele depăşesc în fiecare an numărul de 30 de copii stabilit de lege pentru a învăţa într-o clasă.

Data limită, 15 septembrie

În alte unităţi de învăţământ, clasa întâi este deja un subiect închis, cum este şi cazul Colegiului Naţional „I.L. Caragiale", unde, pentru că a fost alocată doar o clasă pentru boboci, înscrierile s-au terminat încă de săptămâna trecută.

În şcolile de cartier, unde bătălia se dă la nivel de conducere pentru formarea tuturor claselor planificate, şi nu neapărat pentru prioritate, înscrierile au început încă de la 1 octombrie. Cu un management bun şi cu oferte de cursuri opţionale, în noiembrie, la şcoala „Andrei Mureşanu" erau înscrişi deja zece elevi. Din cauza lipsei de cerere pentru clasa întâi, anul trecut, şcolile „Unirea" şi „Matei Basarab" au fost desfiinţate.

Pentru începerea înscrierilor nu există însă un termen strict, iar data limită este 15 septembrie, uneori şi după, când se ivesc situaţii excepţionale, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Prahova. De asemenea, potrivit legii, şcolile sunt obligate să primească toţi bobocii arondaţi prin domiciliu şi abia după, în limita locurilor rămase, pe cei din alte cartiere.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite