„Golden Carpathian European Film & Fair“ începe joi la Ploiești

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploieștenii au ocazia, până duminică, să întâlnească vedete din lumea cinematografiei și să vadă, gratuit, proiecții de film.

„Golden Carpathian Ploiești European Film & Fair" este un eveniment cinematografic, organizat pentru prima dată în România, care, pe lângă un festival de film destinat Europei de Est conține și o componentă de târg de film care să vină în sprijinul producătorilor români.

Ploieștenii vor fi răsfățați de organizatori cu seri gratuite de film și concerte în sală și în aer liber. „Spectatorii vor putea viziona, în parcul din fața Palatului Administrativ, pe un ecran imens, trei proiecții românești recente. Este vorba despre «Nuntă în Basarabia», în regia lui Nap Toader, «Bună! Ce faci?», a lui Alexandru Mafter și «Ursul», în regia lui Dan Chișu. În seara de închidere, vor fi și două concerte extraordinare, Felicia Filip și Goran Bregovic, acesta din urmă în aer liber", ne-a spus Radu Nicolae, unul dintre organizatorii festivalului din partea Radef România. Proiecții de film vor fi și la Sala Sporturilor Olimpia.

Goran Bregovic concertează duminică la Ploiești

Festival de film ca la Cannes și Berlin, în Ploiești

Vedete la tot pasul

Tot cu ocazia festivalului, vor fi inaugurate lucrările de modernizare a Cinematografului Patria, a căror valoare depășește 300.000 de lei. Noua sală va găzdui proiecțiile de film din competiția oficială destinată filmelor est-europene, adică șapte producții din Ungaria, Slovenia, Bosnia sau Croația, recent premiate sau recenzate.

În ziele de festival, ploieștenii se pot întâlni cu vedete, actori, regizori, producători români, dar și peste 40 de invitați din străinătate. Goran Bregovic, Felicia Filip, Dan Chișu sau Emil Hossu sunt doar câteva dintre vedetele pe care le-ați putea vedea la promenadă în centrul orașului sau la conferințele organizate în timpul evenimentului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite