Ploieşti: Alina Gherda are grijă de pielea ploieştencelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Alina Gherda are grijă de pielea ploieştencelor
Ploieşti: Alina Gherda are grijă de pielea ploieştencelor

Alina îmbină ceea ce a învăţat la şcoala de cosmetică cu lecţiile de psihologie şi spune că în meseria pe care o are este foarte important să fii un bun psiholog

După ce a absolvit Liceul Mihai Viteazul din Ploieşti, a dat examen la Facultatea de Medicină de la Iaşi, însă nu a intrat. “Întâmplător am văzut un anunţ în ziar despre cursurile de la Şcoala de estetică “Christine Valmy” şi atunci am zis ca trebuie să mă duc pentru că eram atrasă de tot ce e frumos ca şi acum” Alina a făcut două luni de zile de cursuri intensive despre igienă, dermatologie, chimie şi fizică.

“Eram a doua serie care terminam aceste cursuri şi îmi aduc aminte  că a fost o experienţă extraodinară. Făceam practică pe celelalte cursante dar, la un moment dat, a fost nevoie să primim şi ajutoare din afară pentru că nu mai avea nimeni niciun fir de păr, niciun punct negru, toată lumea era perfectă”, spune Alina.

Şi-a dorit să facă ce îi place
După şcoală m-am căsătorit şi am lucrat în mai multe locuri în alte domenii care nu aveau legătură cu estetica. “Am fost instructor de educaţie, am făcut un curs de lucrător comercial, am învăţat şi paşii contabilităţii primare, însă mi-am dorit foarte mult să nu mai fac nimic din lucrurile care nu-mi plac.

Ceea ce mi-a plăcut a fost să fiu cosmeticiană şi într-o zi am primit un telefon de la nişte persoane pe care nu le cunoşteam şi aşa am ajuns să colaborăm”. Acum, Alina este cosmeticiană la Hel Art Style şi se ocupă de tot ce ţine de îngrijirea pielii precum tratamente cosmetice pentru diverse tipuri de ten sau machiaje de zi şi de ocazie.

“Colaborez extrem de bine şi cu colega mea Adriana de la coafură pentru că uneori suntem nevoite să stabilim coafura şi machiajul să se potrivească pentru o anumită ocazie”.


Le dă sfaturi prin email clientelor
Alina le trimite emailuri clientelor în care le explică cum trebuie să îşi întreţină tenul acasă sau le dictează în momentul în care acestea vin la salon.

Cele mai multe cliente ale Alinei au în jur de 30-40 de ani. “La această vârstă, cele mai multe persoane se trezesc aşa brusc la realitate şi spun că deşi nu au făcut nimic au început să le apară riduri, nu ştiu ce se întâmplă şi vor să redevină ca mai înainte”.

Curăţarea tenului este esenţială
Pentru a se menţine frumoase, Alina le sfătuieşte pe doamne să acorde o mai mare importanţă curăţării tenului. “Cea mai importantă este curăţarea dimineaţa şi seara şi folosirea măştilor de curăţare măcar o dată pe săptămână. Degeaba ne  acoperim tenul cu fond de ten şi farduri, dacă acesta nu a fost curăţat înainte”.

Pe lângă hidratarea exterioară, tânăra spune că trebuie să ţinem cont şi de hidratarea interioară. “Multe persoane nu beau apă suficientă pe parcursul unei zile. Trebuie un consum minim de şase pahare de apă pe zi. Sunt puţine persoane care mănâncă fructe şi legume în stare proaspătă şi care sunt conştiente că trebuie să întreţină cumva un echilibru intern şi extern”, este de părere Alina.


Întrebări şi răspunsuri
De câte ori ar trebui să vină o persoană la un salon de cosmetică?

Depinde de problemele fiecăreia. De regulă, cam la o lună de zile se vine pentru curăţare. Tratamentul este complex, în sensul că se procedează la  hidratare, tonifiere şi la nutriţia pielii.

Ce se poartă anul acesta la machiaj?
Toamna aceasta se merge pe nuanţele de nude, dar ca şi accesorii se poartă toate culorile. Dat fiind că se poartă accesoriile colorate am putea să strecurăm culoare şi în machiaj. Culorile fac bine oamenilor şi eu recomand să se folosească culorile, chiar dacă un machiaj nude se potriveşte la orice ţinută dat fiind că nu face decât să accentueze puţin trăsăturile şi să scoată în evidenţă anumite calităţi. Dar e bine să nu ne ferim de culori, ele fac ziua mult mai bună dacă ştim să le folosim.



Ce-i place
“Îmi place foarte mult să citesc, oricând am timp liber şi îmi place să mă plimb. Chiar dacă nu peste mări şi ţări, îmi place să merg măcar în parc”.

Ce nu-i place
“În general nu îmi plac orgoliul şi mândria prost înţelese, nu-mi place să privesc oamenii cu superioritate sau să fiu privită cu superioritate pentru că toţi ar trebui să avem discernământul şi bunul simţ să ne respectăm reciproc”.

PROFIL:
NĂSCUTĂ:

3 septembrie 1973, Ploieşti
STUDII:
Facultatea de Psihologie – Universitatea Spiru Haret, Şcoala de Cosmetică şi Machiaj Artistic “Christine Valmy”
FAMILIE:
Căsătorită, o fetiţă şi un băieţel pe drum

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite