Gheaţa şi frigul bagă sute de ploieşteni în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieştenii ajung la spital cu mâini şi picioare rupte Ftot: arhivă
Ploieştenii ajung la spital cu mâini şi picioare rupte Ftot: arhivă

Adresabilitatea la secţia de ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti s-a dublat faţă de zilele trecute, însă şi numărul celor care sunt afectaţi de temperaturile scăzute este în continuă creştere.

În fiecare zi la Spitalul Judeţean de Urgenţă ajung aproximativ 70 de persoane cu luxaţii şi fracturi. În medie, 20 de pacienţi pe zi, rămân internaţi pentru că au nevoie de intervenţii chirurgicale.

„Numărul de pacienţi este dublu faţă de zilele obişnuite", spune medicul Andrei Ilinca, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Ploieşti.

Decedat de frig

Ieri noapte, un bărbat de 87 de ani a murit pe patul de spital în urma unei hipotermii.

Medicii spun că bătrânul a stat opt ore căzut în curtea casei, temperatura corpului său fiind de 25 de grade în momentul în care a ajuns la spital. Totuşi, el era luat în evidenţe şi cu alte boli cardiace şi pulmonare, urmând a fi stabilită cu exactitate cauza decesului.

„Avem şi câte două-trei cazuri sociale pe zi, majoritatea oameni care sunt aduşi la Urgenţe după ce au băut şi care, atunci când îşi revin, devin agresivi", mai spune Andrei Ilinca.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite