„Generația de aur“ inaugurează stadionul „Ilie Oană“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai așteptată construcție din ultimii ani, în Ploiești, este gata să-și deschidă porțile pentru suporteri. Surprizele pregătite sunt demne de o arenă UEFA.

După o investiție de 17 milioane de euro, începută în octombrie 2010 și finalizată într-un timp record pentru o construcție de asemenea anvergură, stadionul „Ilie Oană" din Ploiești este gata de inaugurare. În contextul dezastrului de la National Arena, când în seara inaugurării, a cedat gazonul, presiunea pusă pe capul constructorilor și autorităților din Ploiești este imensă. Cu atât mai mult cu cât, în urmă cu trei săptămâni, gazonul special, adus din Austria în TIR-uri frigorifice, s-a uscat și a necesitat înlocuirea pe câteva porțiuni deteriorate.

Gazonul se prezintă bine acum, nu au mai fost probleme și nici nu s-a mai uscat. Oricum, va fi nevoie de o probă înaintea meciului de inaugurare", ne-a dat asigurări Vivi Răchită, managerul clubului Petrolul Ploiești. De altfel, și reprezentanții Primăriei Ploieşti au avertizat că nu vor plăti niciun leu decât în momentul în care suprafaţa de joc va fi în stare impecabilă. 

Surprizele de la inaugurare

Data oficială pentru inaugurare este 23 septembrie, zi în care ploieștenii vor putea urmări un meci între fostele glorii ale Petrolului și jucătorii „Generației de Aur". „Hagi, Popescu, Dumitrescu, Prunea, Balint, Mihali sunt doar câțiva dintre jucătorii care vor susține meciul de inaugurare al stadionului, programat pe 23 septembrie, undeva după ora 19.30", ne-a dezvăluit Vivi Răchită câteva dintre surprize.

În aceeași seară, pe stadion vor concerta mai mulți muzicieni, a căror identitate nu a fost încă dezvăluită și pentru care se poartă încă negocieri. Printre ei vor fi un tenor și o soprană care să pună în valoare acustica stadionului.

Cu o zi înainte, pe 22 septembrie, ploieștenii vor putea intra gratuit pe arenă, într-o acțiune de genul „Ziua Porților Deschise", iar pe 25 septembrie, pe „Ilie Oană" se va juca primul meci oficial, cel dintre Petrolul Ploiești și Dinamo București.

Date tehnice

Stadionul are 15.000 de locuri, în culorile echipei, galben-albastru, toate acoperite, instalație de nocturnă direct în acoperiș, camere de supraveghere, afișaj multimedia, sonorizare performantă, spații pentru presă și regie, control de acces cu turnicheți, birouri, spații comerciale și pub-uri. Toate cele 16 loje au fost deja închiriate pentru acest sezon competițional, fiecare cu câte 16.000 de euro. Consorțiul care a lucrat la stadion este format din firmele Alpine Bau, din Austria, care a lucrat la Allianz Arena din Munchen, şi All Plan Construction, din România.

Potrivit lui Petre Ciurel, project manager adjunct din partea All Plan Construction, una dintre cele două firme asociate în construcția stadionului, gazonul de pe „Ilie Oană", cu o grosime de 3 centimetri, nu va îngheța nici în cele mai reci ierni pentru că dedesubt a fost montat un sistem de degivrare, o cerință UEFA, standard în care va fi încadrat și stadionul din Ploiești. De asemenea, acesta are un sistem performant de drenaj.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite