Gaz Metan-Petrolul 0-1. Ploieştenii au câştigat duelul „găzarilor“ după un penalty clar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petrolul a obţinut toate cele trei puncte la Mediaş, luni seară, dând peste cap toate calculele hârtiei. Opriţa a înscris singurul gol, dintr-un penalty clar, obţinut tot de el. Greul a fost dus, însă, de apărare, care a reuşit, cu mult noroc, să rămână fără gol primit

Petrolul a câştigat duelul „găzarilor“, luni seară, în închiderea etapei a 15-a din Liga 1. În urma acestei victorii, „lupii galbeni“ au ajuns la 16 puncte în acest sezon, la egalitate cu medieşenii, care nu traversează o formă prea bună. Chiar şi aşa, gazdele au dominat partida de luni, faptul că au ieşit de pe teren fără gol fiind în cea mai mare măsură rezultatul neatenţiei lor din faţa porţii. Nu trebuie uitat nici meritul lui Răchită, care şi-a aşezat echipa într-o defensivă „pe trei rânduri“.

Diferenţa pe tabelă a fost făcută de Opriţa, în minutul 60, din lovitură de la 11 metri. Tot el a obţinut penalty-ul, după ce l-a driblat pe Markovic în marginea careului iar lentul fundaş de doi metri l-a agăţat. Petrolistul a încercat să rămână pe picioare şi să spargă barajul, dar s-a poticnit, căzând, într-adevăr, foarte teatral, însă contactul din prima fază nu poate fi contestat.

Răchită le-a dedicat victoria oamenilor de acasă care l-au atact dur în ultimele săptămâni. Am câştigat cu multă şansă, dar şi asta face parte în joc. Cele trei puncte ne vor ajuta mult pentru supravieţuirea în Liga 1. La penalty apărătorul l-a împiedicat pe Opriţa să ajungă la minge. După erorile pe care le-am văzut etapa asta, eu zic că a fost cel mai elocvent 11 metri al etapei. Dedic victoria oamenilor din Ploieşti care doresc cu ardoare să ne desfiinţăm. Sunt convins că ne vom îndeplini obiectivul, iar dacă vom avea linişte, în doi-trei ani sperăm şi la o cupă europeană", a spus Vivi Răchită.

Gaz Metan Mediaş - Petrolul Ploieşti 0-1 (0-0)

Marcator: Opriţa (60, pen)

Gaz Metan: Pleşca - Frăsinescu, Markovic, Lazăr, Vukadinovic (62 Medeiros) - Avram (81 D. Roman), Todea (cpt) (66 Breeveld), C. Petre, Pârvulescu - Bawab, Bud. Antrenor: Cristian Pustai.

Petrolul: Bornescu - Tudor (72 Străuţ), Petrovic, Melinte, P. Stoica - Bărbulescu, Enescu - Opriţa, Fl. Dumitru (cpt), Stojimirovic (57 Buleică) - Roman (85 Djurovic). Antrenor: Valeriu Răchită.

Cartonaşe galbene: Bărbulescu (28), Enescu (38), Bornescu (89).

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite