Ploieşti: Doi artişti expun împreună la Galeria de Artă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pictură, grafică şi sculptură este expusă de astăzi, lucrările pot fi văzute în fiecare zi, intrarea în galerie fiind liberă

Doi artişti plastici, membrii ai Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Prahova vor expune, începând de astăzi, la Galeria de Artă din Ploieşti o colecţie de picturi, grafică şi sculpturi. În total, pe simezele galeriei ploieştene sunt etalate 28 de piese, cu o tematică foarte diversificată. Lucrările pot fi admirate zilnic, între orele 9.00 şi 17.00, până pe 30 octombrie, intrarea în galerie fiind gratuită pentru toate categoriile de ploieşteni.

Adrian Nicolae şi Cristian Anghel sunt cei doi artişti care semnează lucrările ridicate pe simezele galeriei ploieştene. „Eu voi expune pictură şi grafică, iar colegul meu va etala sculptură şi pictură. Lucrările realizate de mine şi care fac parte din această expoziţie sunt picturi de atmosferă, uşor abstracte, realizate prin tehnici mixte”, explică artistul Cristian Anghel. Cei doi artişti sunt membrii ai UAP filiala Prahova de aproximativ 20 de ani şi, în acelaşi timp, sunt şi profesori la Liceul de Artă din Ploieşti.

„Voi expune mai multe lucrări de sculptură, care au o tematică variată, am câteva păsări şi două nuduri. Este a treia expoziţie personală pe care o organizez la Ploieşti, dar am mai expus şi la Bucureşti, cu câţiva ani în urmă, dar şi în Franţa sau Germania”, spune Adrian Nicolae, un artist care a absolvit Facultatea de Arte Decorative.

Vernisaj la ora 16.00
Astăzi, la ora 16.00 a avut loc vernisajul acestei expoziţii, la care sunt invitaţi atât specialişti în domeniul artei cât şi iubitori de frumos.

„De fiecare dată când este o expoziţie la galerie vin cu cea mai mare plăcere pentru că numai aici pot să văd foarte multe lucrări frumoase, realizate de artiştii prahoveni”, spune ploieşteanca Rodica Vasile.

Acesta este de părere că astfel de evenimente ar trebui organizate mai des şi la alte muzee şi instituţii de cultură din Ploieşti, pentru ca tinerii să fie atraşi spre artă.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite