Ploieşti: Furturile din locuinţe s-au înmulţit în Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Furturile din locuinţe s-au înmulţit în Ploieşti
Ploieşti: Furturile din locuinţe s-au înmulţit în Ploieşti

Numărul furturilor din locuinţe a crescut cu aproximativ 40% la nivelul municipiului Ploieşti, în perioada scursă de la începutul anului, comparativ cu cea similară a anului trecut.

S-au înregistrat aproximativ 120 de astfel de fapte şi producerea unora dintre acestea a fost favorizată de neglijenţa şi credulitatea proprietarilor. „Hoţii din apartamente reuşesc să înşele vigilenţa proprietarilor sub diverse pretexte. Fie se prezintă cu oferte de servicii spunând că sunt de la firme de dezinsecţie sau deratizare, sunt instalatori, lucrători în construcţii, sau persoane care asigură revizia unor instalaţii, se dau drept reprezentanţi ai unor ONG-uri ce strâng fonduri în scop caritabil, operatori de interviu în cadrul unor cercetări... Toate acestea sunt prilejuri de a intra în locuinţă sau în curte, de a sustrage rapid diferite bunuri sau de a observa topografia locului şi de a culege date despre proprietari“, explică socio-psihologul IPJ Prahova, subinspectorul Dorin Dumitran.

Nu trebuie să se înţeleagă că oricine se prezintă la uşa apartamentului sau la poarta locuinţei este un individ cu rele intenţii, dar poliţiştii atrag atenţia asupra faptului că persoanele care aparţin unor instituţii au obligaţia să se legitimeze, să precizeze scopul prezenţei la domiciliul cetăţeanului şi să ofere date de contact pentru verificarea sa.

Zonele cu probleme
Zonele din Ploieşti unde au fost constatate mai multe infracţiuni de furt din locuinţe sunt cele din jurul străzilor Cameliei, Gheorghe Doja, Cina, Democraţiei şi Ghe. Gr. Cantacuzino. În aceste perimetre au fost prezenţi şi poliţiştii IPJ Prahova la sfârşitul „Săptămânii de prevenire“. Oamenii legii au postat la intrarea blocurilor de locuinţe afişe de atenţionare a locatarilor şi au discutat cu aceştia şi cu unii dintre ploieştenii care locuiesc la casă despre modalităţile în care pot preveni producerea furturilor din imobile.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite