Funcţionarii publici îşi pãstreazã sporurile primite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Funcţionarii din primării ar fi trebuit să achite la stat sume de câteva mii de lei Foto: telegrama.ro
Funcţionarii din primării ar fi trebuit să achite la stat sume de câteva mii de lei Foto: telegrama.ro

Preşedintele statului a promulgat, la sfârşitul sãptãmânii trecute, legea amnistiei privind sporurile din 2009 şi 2010, încasate de funcţionarii publici.

Acest act normativ vine dupã mai multe decizii ale Curţii de Conturi, care a considerat cã diverse sporuri acordate de primãrii au fost ilegale. Astfel, instituţia care verificã legalitatea cheltuielilor din bani publici a cerut ca funcţionarii sã restituie sporurile primite, sumele fiind unele de ordinul miilor. În unele instituţii, valorile pe 2009 şi 2010 ajungeau şi la 15.000 de lei.

Preşedintele Traian Bãsescu a promulgat Legea privind amnistia fiscalã pentru bugetarii din administraţie obligaţi sã returneze sporuri încasate în 2009 şi 2010, de care ar putea beneficia aproximativ 300.000 de persoane din rândul angajaţilor bugetari. Decizia a venit dupã ce legea fusese votatã în Camera Deputaţilor, cu unanimitate, pe 8 mai.

„Era vorba despre sporuri acordate conform legii, prin contractele colective, dar care fuseserã contestate de Curtea de Conturi. Sunt situaţii în care ne aflãm în diverse stadii ale proceselor cu instituţiile statului care au emis dispoziţii de recuperare a sumelor. E o situaţie ingratã în care s-a ajuns pentru cã n-a vrut sã discute cu noi şi sã lãmurim problema", a declarat Rãzvan Bordeanu, liderul federaţiei SedLex.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite