Ploieşti: Frizerii de cartier le fură clienţii hairstiliştilor de centru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Frizerii de cartier le fură clienţii hairstiliştilor de centru
Ploieşti: Frizerii de cartier le fură clienţii hairstiliştilor de centru

Un tuns la o frizerie de la periferia Ploieştiului costă la jumătate faţă de un tuns la saloanele de fiţe

Ploieştenii uită de hair-stiliştii cu fiţe din centrul municipiului şi preferă să meargă la frizeriile şi saloanele de coafură de la periferie pentru preţurile mici pe care acestea le practică, dar şi pentru ofertele şi promoţiile de fiecare zi.

Frizeriile şi saloanele de coafură, de cartier, trec în faţa saloanelor de înfrumuseţare din centrul Ploieştiului, la capitolul clienţi. Secretul reuşitei? Stiliştii de periferie practică preţuri la jumătate faţă de colegii lor din centrul municipiului, sunt adepţii promoţiilor în aproape fiecare zi, ba tund chiar şi pe datorie.

Un astfel de exemplu sunt frizeriile şi saloane de coafură care funcţionează de dimineaţă şi până seara pe strada Poştei, aproape de ieşirea din Ploieşti spre Bucov. Cei care se ocupă de tuns, de bărbierit şi de coafat nu au dus niciodată lipsă de clienţi, ba chiar, în plină criză economică, spun că le merge mult mai bine ca înainte.

Mai ieftin
“În afară de oamenii noştri din zonă care ne socilită serviciile în fiecare săptămână, au început să se reîntoarcă foştii clienţi, cei care aleseseră să se tundă în buricul oraşului, la saloane de fiţe. Este normal să aleagă preţuri la jumătate. În centrul îi costă 20 de lei un tuns, la noi doar 10, ba chiar le facem oferte cu 10-15 % mai puţin”, susţine Georgiana Stoenoiu, frizeriţă.

Şi, mai spune aceasta, ca să facă şi mai mult în ciudă hair-stiliştilor şi specialiştilor în ale podoabei capilare, pensionarii şi oamenii amărâţi pe care îi cunosc sunt păsuiţi la bani, chiar şi câte două luni de zile. “Dacă îi cunoaştem este ok, nu ne supărăm când omul ne spune că nu are bani să achite. Îi trecem pe un carneţel, şi avem răbdare timp de o lună sau două. Nimeni nu ne-a tras ţeapă până acum”, a subliniat frizeriţa de cartier.

Promoţii atractive
La saloanele de la periferie promoţiile sunt la ordinea zilei. În multe astfel de locuri, băarbaţii care se tund de trei ori la acelaşi frizer obţin un bărbierit gratis. Exemplul este urmat şi de femei, care sunt fidelizate prin tot soiul de oferte. “Vine la noi, o tundem, o vopsim şi îi spunem că o coafăm gratuit”, spune Ionela Andrei, coafeză în zona de vest a Ploieştiului.

Bacşis mai mic, dar sigur
Frizerii şi coafezele de cartier sunt invidiaţi de colegii lor din centru nu doar pentru clientela mult mai numeroasă ci şi pentru bacşişurile pe care aceştia le câştigă.

“Chiar dacă omul nu mai dă ca înainte, câte cinci lei la un tuns, dar tot ne oferă ceva, acolo un doi sau trei lei. e bine şi aşa. Ai zece clienţi într-o zi, faci 30 de lei, ceea ce nu e deloc rău. Într-o lună faci aproape şase sute de lei numai din bacşiş”, se laudă Miruna Iancu, coafeză la un salon din cartierul de Nord al municipiului.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite