Fotografii de epocă şi bronzuri la Cazinoul din Sinaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotografii care reînvie atmosfera de altădată a Bucureştiului, dar şi o impresionantă colecţie de bronzuri inspirate de culturile totemice ale artei negre, figuri şi măşti, aparţinând artiştilor Eugen Raportoru şi Cătălin Geană sunt expuse la Galeria Regală a Cazinoului din Sinaia în tot cursul lunii martie.

Intitulată sugestiv "Alien Gods", seria artistului Cătălin Geană este formată din lucrări realizate din bronz. Tematica lor evidenţiază încercările omului de a-şi redefini locul în univers, dar şi propria natură, prin raportarea la entităţi mitice hibride, asexuate, fără rasă, zei şi extratereştri în egală măsură. Dacă nu v-aţi convins, lucrările lui Cătălin Geană au fost expuse în importante galerii din Bucureşti şi din ţară, Artistul a câştigat premiul al treilea la expoziţia de sculptură „Brâncuşiana", organizată la Târgu Jiu, în 2005.

La rândul lui, pictorul Eugen Raportoru este un împătimit al zidurilor, ferestrelor şi balcoanelor din fier forjat, de neoclasicul francez arhitectural al secolului al XIX-lea.

Intrarea este liberă, iar expoziţia poate fi vizitată de marţi până joi între orele 10.00 şi 16.00 şi de vineri până duminică între 10.00 şi 18.00.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite