Fostă angajată a Primăriei Câmpina, trimisă în judecată pentru delapidare şi fals

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fostă angajată a Primăriei Câmpina a fost trimisă în judecată sub acuzaţiile de delapidare, fals şi uz de fals, femeia fiind acuzată că, în calitate de funcţionar la serviciul de resurse umane, a fraudat 100.000 de lei falsificând statele de plată ale asistenţilor sociali plătiţi de primărie.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii, joi, de Poliţia Prahova, anchetatorii au propus trimiterea în judecată a unei funcţionare din cadrul Primăriei Municipiului Câmpina, pentru comiterea infracţiunilor de delapidare, participaţie improprie la fals intelectual, uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate în formă continuată, informează Mediafax.

Anchetatorii au stabilit că, în calitate de funcţionar în cadrul Primăriei municipiului Câmpina, în perioada 1 ianuarie 2010 - 30 septembrie 2011, femeia a întocmit lunar, în fals, liste de plată cu salariile asistenţilor sociali şi a întocmit şi semnat în fals documente necesare emiterii a patru carduri bancare pe care erau virate sume de bani în baza statelor de plată întocmite în fals.

Surse din cadrul Primăriei Câmpina au declarat că funcţionara, M. Bertescu, întocmea statele de plată ale asistenţilor sociali plătiţi de primărie şi, după ce acestea erau vizate pentru control preventiv, funcţionara păstra ultima pagină şi modifica paginile din mijloc, apoi trimitea statele de plată la bancă pentru virarea salariilor. Pe cardurile întocmite de ea, funcţionara primea banii, susţin surse din Primăria Câmpina.

Ea a reuşit astfel să-şi însuşească suma de 99.881 lei, au stabilit anchetatorii. Faptele funcţionarei, care a fost angajată a Primăriei Câmpina, timp de nouă ani, au fost descoperite de către colegii ei în septembrie 2011, iar după ce a depus reclamaţie la Poliţie, conducerea primăriei a suspendat contractul de muncă al M. Bertescu.

Fosta funcţionară va fi judecată în stare de libertate.
Surse apropiate anchetei au declarat că ea şi-a recunoscut faptele şi a cooperat pentru recuperarea prejudiciului, mare parte din banii fiind recuperaţi.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite