Ploieşti: Sinaia Forever s-a deschis cu focuri de artificii şi parada maşinilor de epocă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Sinaia Forever s-a deschis cu focuri de artificii şi parada maşinilor de epocă
Ploieşti: Sinaia Forever s-a deschis cu focuri de artificii şi parada maşinilor de epocă

Până duminică, vizitatorii vor avea parte de muzică, bunăvoie şi grătare încinse, alături de artişti ai muzicii populare şi uşoare româneşti.

Aseară a avut loc deschiderea oficială a celei de-a XVI-lea ediţii a Festivalului “Sinaia Forever”. Astfel, timp de trei zile, până duminică, Perla Carpaţilor va răsuna de muzică şi de bunăvoie, iar grătarele încinse îi vor ademeni pe turişti, dar şi pe localnici să guste din bunătăţile celor veniţi la Festival.

Deschiderea evenimentului a avut loc într-un cadru festiv, în răsunetele fanfarei militare, care, însoţită de autorităţile locale, dar şi de o paradă a maşinilor de epocă a străbătut centrul staţiunii până în parcul “Dimitrie Ghica”. Nu a lipsit nici focul de artificii, care a brăzdat cerul timp de câteva minute.

Expoziţie inedită
Atracţia turiştilor în prima zi a festivalului a constituit-o inaugurarea, în Gara Regală din Sinaia, a unui minimuzeu de trenuleţe. Este vorba despre o colecţie de micromodele feroviare active, care aparţine unei familii din Sinaia şi care a închiriat sala Gării pentru adăpostirea acestei expoziţii permanente.

“Este o colecţie aproape inedită în Europa pentru că avem plăci de înmatriculare a locomotivelor cu abur care nu mai există astăzi”, a declarat Radu Bellu, inginer la Regionala Căi Ferate Braşov. Pe parcursul festivalului, intrarea este gratuită, însă de luni preţul unui bilet va fi de 4 lei pentru copii şi 6 lei pentru adulţi.

Şase pomi pe Bulevardul Carol I
Tema festivalului Sinaia Forever din acest an este “cultura în natură”. Astfel, Bulevardul Carol a fost rebotezat Bulevardul Verde, iar aici, trecătorii pot străbate cele 13 trecători decorate cu 13 litere care formează numele festivalului şi se pot opri să vadă cum natura “a crescut din asfalt” decorând bulevardul cu şase pomi. În jurul pomilor creaţi artificial din materiale sugestive au loc diverse actvităţi specifice denumirii fiecărui pom în parte.

Astfel, Pomul Viselor îi aşteaptă pe toţi să se exprime liber în legătură cu ce doresc să vadă în ţasra noastră, Pomul Istoriei prezintă Sinaia de altădată, Pomul Negru este un semnal de alarmă pentru protejarea naturii, Pomul Dragostei îi aşteaptă pe tinerii care vor să se căsătorească pentru o zi, Pomul Copiilor le oferă jocuri şi demonstraţii de dans celor mici iar Pomul Fraţilor de Cruce le prezintă vizitatorilor proiectele de înfrăţire ale oraşului.

Primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, a declarat că Primăria nu a cheltuit niciun ban din bugetul local pentru organizarea acestui eveniment, fondurile provenind din donaţii, sponsorizări şi din închirierea teraselor.

Program festival
În seara aceasta, de la ora 19.00, sunt aşteptaţi să cânte Play&Win, Andreea Bălan, Pasărea Colibri şi Voltaj. Seara se va încheia cu un foc de artificii. Mâine, în ultima zi a festivalului sunt programate concerte de muzică, demonstraţii sportive şi premierea concursurilor care au avut loc pe parcursul celor trei zile de sărbătoare.

Ceremonia de închidere a festivalului Sinaia Forever va avea loc duminică, la ora 17.00. Circulaţia pe Bulevardul Carol I va fi redeschisă luni, 29 septembrie, după ce vor fi demontate toate decorurile stradale şi terasele amplasate pe parcursul festivalului.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite