Focar de infecţie în centrul Ploieştiului. Un teren destinat construirii de locuinţe a devenit groapa de gunoi a municipiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un teren de 2.000 de metri pătraţi, de pe Strada Traian, aproape de centrul Ploieştiului, s-a transformat în groapă de gunoi, aici fiind depozitate resturi menajere.

Zeci de locatari ai străzii Traian din Ploieşti, situată aproape de centrul municipiului, trăiesc într-un focar de infecţie. În imediata vecinătate a zonei de case şi blocuri se află un teren cu o suprafaţă de peste 2.000 de metri pătraţi aflat în paragină, care a devenit groapă de gunoi.

Aici sunt aduse şi aruncate resturi de materiale de construcţii, dar şi gunoaie menajere. Terenul este şi cimitir de animale comunitare, dar şi adăpost pentru oamenii străzii. Chiar dacă sesizările din partea locuitorilor zonei Traian către Primăria Ploieşti au curs, până în acest moment nimeni nu a luat vreo măsură.

„Este bătaie de joc, pe banii noştri, ai ploieştenilor care plătesc tot felul de taxe către stat. Povestea acestui teren lăsat în paragină începe la puţin timp după Revoluţia din 1989, când au fost dărâmate vreo opt case ca să construiască blocuri pentru tineri. Terenul era dat spre administrare Societăţii Cărbunelui, care trebuia să ridice pe acest loc spaţii comerciale şi un sediu al societăţii. Guvernanţii din acele vremuri au sistat, la un moment dat, fondurile destinate acestor investiţii, după ce deja se turnase o parte din fundaţia clădirilor", povesteşte Liviu Popescu, a cărei casă este situată peste drum de „groapa de gunoi".

Ploieşteanul de 73 de ani spune că în primăvara acestui an terenul lăsat în paragină trebuia să devină adăpost de câini comunitari. „Ne-am împotrivit acestei iniţiative, pentru că nu este normal ca toată ziua să ne latre câinii în cap, aşa că am semnat împotriva acestui proiect şi nu s-a mai făcut nimic. Ultima sesizare depusă telefonic la Dispeceratul Primăriei Ploieşti este cu numărul 5.382, din 30 iunie 2011. O doamnă de acolo mi­-a spus că îmi va trimite răspuns. În zadar, însă. Am rămas doar cu mirosuri greu de suportat. Suntem foarte supăraţi", a mai explicat Liviu Popescu.

Doar promisiuni

Soţia lui Liviu Popescu, Ecaterina, susţine că la fiecare campanie electorală ploieştenii care stau pe strada Traian au primit promisiuni din partea candidaţilor la primărie. „Au trecut pe la noi domnul Volosevici şi doamna Roberta Anastase, care s-au bătut cu pumnii în piept că vor face curăţenie pe acest teren, doar ca să le oferim voturile noastre. Şi-au bătut joc de noi", s-a plâns femeia.

Oamenii sunt hotărâţi să meargă „până-n pânzele albe" pentru cauza lor. Ba chiar sunt dispuşi să dea o mână de ajutor echipelor care vor veni să cureţe zona de bălării şi gunoaie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite