Ploieşti: Mii de locuri de muncă la Floreşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcul Industrial de la Floreşti va crea în doi ani mii de locuri de muncă pentru cetăţenii din zonă.

În timp ce unele firme îşi restrâng activitatea şi îşi concediază angajaţii, la Floreşti, în judeţul Prahova, se vor crea 3.500 de locuri de muncă în următorii doi ani.  Aici, a început construcţia unui parc industrial pe o suprafaţă de 46 de hectare de teren, pe care, până nu demult, se afla o stână de oi.

“Până acum avem încheiate contracte cu trei investitori care urmează să îşi deschidă hale de producţie în zonă, numărul acestora urmând să ajungă la 16. Este vorba despre construcţii metalice, fabrică de pâine şi o moară, aferentă firmei italiene care va produce pâine”, ne-a declarat primarul comunei Eugen David. În prezent, în cadrul parcului şi-a început activitatea SC Adya Metal, una dintre cele mai importante companii producătoare de armături pentru tâmplărie PVC, profile şi accesorii pentru gips carton şi profile din tablă zincată pentru construcţii.

Se caută operatori calificaţi
“Noi avem deja hale închiriate în parcul industrial Muntenia din Filipeştii de Pădure, dar fiindcă nu am găsit înţelegere la autorităţile de acolo, am venit la Floreşti. Nimeni nu ne ajută, se tot vorbeşte că investitorii au facilităţi, că se încurajează investiţiile private, numai vorbe, nimic nu este adevărat”, ne-a spus directorul firmei, Mihail Zotescu. Compania caută în prezent, pentru punctul de lucru de la Floreşti, operatori calificaţi, cei interesaţi putând trimite CV-uri la adresa de e-mail mihail.zotescu@adya.ro.

În judeţul Prahova există trei parcuri industriale înfiinţate de către administraţia judeţeană - de la Ploieşti, Plopeni şi Brazi – iar la sfârşitul anului trecut preşedintele Consiliului Judeţean Prahova mai anunţa amenajarea a încă cinci parcuri în localităţile Mizil, Ciorani, Olari, Lipăneşti şi Măgurele.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite