Ploieşti: Florăresele fac bani pe timp de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Florăresele fac bani pe timp de criză
Ploieşti: Florăresele fac bani pe timp de criză

Florile scumpe - trandafirii, orhideele şi crizantemele se vând ca pâinea caldă la debutul noului an de învăţământ. Unii ploieşteni au dat comandă de flori şi pentru următoarele zile ca să-i impresioneze pe dascălii copiilor lor.

Prima săptămână din noul an şcolar triplează vânzările la flori, mai ceva ca de sărbători. Pieţele din Ploieşti şi trotuarele din zonele mai aglomerate ale municipiului s-au umplut de crini, trandafiri, crizanteme şi garoafe expuse spre comercializare în găleţi sau pe mese pliante.

Acestea sunt ceva mai ieftine decât la magazinele specializate şi pot fi cumpărate la preţ negociabil. Chiar dacă ieri, în prima zi de şcoală, florăresele au obţinut bani frumoşi din comercializarea buchetelor pe care elevii le-au oferit cadrelor didactice, acestea sunt convinse că afacerea o să prospere pe tot parcusul săptămânii.

„Au venit ploieştenii să cumpere flori pentru învăţători şi pentru profesori. Dar cred că până vineri tot o să cumpere, în special cei care au copii care au intrat la clasa I sau la liceu. Aşa o să-şi impresioneze dascălii, şi, să fim serioşi, e mai ieftin să iei un buchet de flori decât cine ştie ce cadou, mai ales că suntem în criza asta economică de care nu mai scăpăm”, a spus Tiţa Ionică, o femeie care vinde flori în piaţa de la Nord.

„Eu, de una singură, am făcut şi dat luni vreo 100 de buchete, faţă de o zi obişnuită când abia reuşeam să vând două trei buchete. Şi ca vă spun drept florile alea mai scumpe s-au vândut cel mai bine, crinii şi trandafirii. Au luat unii părinţi câte trei-patru buchete, ca să-i impresioneze pe profesori”, s-a lăudat Antoaneta Marin, vânzătoare de flori în zona Halelor Centrale.

 Aranjamentele florale sunt la căutare
Şi magazinele specializate în aranjamente florale sunt pe profit în aceste zile. La unele dintre ele comenzile pentru debutul anului şcolar s-au făcut cu câteva zile înainte şi sunt valabile pentru toată săptămâna.

„A venit un domn care ne-a spus că vrea un coşuleţ cu trandafiri şi cu alte flori pentru diriginta băiatului, pe care să-l ofere la prima şedinţă cu părinţii. Vroia ceva original. A preferat să dea 100 de lei pentru a-i face pe plac profesoarei”, a spus Dina Simion, angajată la o florărie din centrul municipiului.

Preţurile florilor în pieţe

Garoafa - 1,5 -2 lei
Trandafirii - 5 - 10 lei
Crizantema - 5 lei
Freziile - 3 lei
Crinul Imperial – 10-15 lei
Orhidea - 50 de lei
Aranjamentele florale (trandafiri, crini imperiali, crizanteme sau orhidee) -30-150 de lei

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite