Ploieşti: Fiul păritelui protoiereu se căsătoreşte astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Fiul păritelui protoiereu se căsătoreşte astăzi
Ploieşti: Fiul păritelui protoiereu se căsătoreşte astăzi

Numai ast[zi au fost oficiate de ofiţerul de stare civilă un număr de 20 de căsătorii, printre ei numărându-se şi fiul protoiereului Ştefan Muşat

Ploieştenii au aşteptat prima zi de după postul Sfintei Marii pentru a-şi pune pirostriile.

„Nu aveam de gând să facem nunta în post, dar din cauza restaurantului era cât pe ce să fim nevoiţi să face cununia şi nunta în zile diferite. Am avut marele noroc că au renunţat alţii la programarea făcută pentru azi, aşa că am putut noi face nunta, cu tot cu cununie, astăzi, în prima zi de după post”, spune Alina, una dintre miresele care şi-au oficiat cununia civilă ieri, la Casa Căsătoriilor.

Dealtfel, vineri s-au prezentat la acest oficiu numai şapte cupluri care au dorit să-şi unească destinele, în timp ce sâmbătă nu mai puţin de 60 de perechi au spus „Da” în faţa ofiţerului de stare civilă.

Miri de seamă

„Pentru duminică avem programate alte 20 de căsătorii, majoritatea celor care s-au programat fiind tineri, dar mai sunt şi persoane trecute de o anumită vârstă. De asemenea, cei mai mulţi dintre ploieştenii care se cunună în acest weekend se află la prima căsătorie”, explică Magdalena Georgescu, şeful Serviciului Public Local de Stare Civilă.

Printre mirii din acest sfârşit de săptămână se numără şi fiul protoiereului Ştefan Muşat, care îşi va uni destinul cu aleasa inimii sale chiar astăzi, nunta fiind una cu totul specială.

Beleluşii botezaţi cu nume de sfânt
De marea sărbătoare a Sfintei Marii zeci de copii din Prahova care au venit pe lume la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Ploieşti au primit numele Maria sau Marian ori derivatele lor.

„Este bine ştiut că la fiecare mare sărbătoare părinţii aleg numele sfântului sărbătorit pentru a-şi numi copii. Asta s-a întâmplat şi acum, când foarte mulţi copii au fost înregistraţi la naştere cu aceste nume”, completează Magdalena Georgescu.

Derivatele alese de părinţi sunt diverse, de la Mariana sau Marin şi până la Mara sau Mario. „Băiatul meu se va numi Mario pentru că naşul lui este italian, plus că este născut pe 15 august”, spune un tătic, Cristian.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite