Firmele de închiriat maşini din Ploieşti ies din criză pe spinarea turiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoturismele economice, de la firmele de închiriat maşini din Ploieşti, sunt la mare căutare în rândul prahovenilor care lucrează în străinătate şi vin să-şi petreacă vacanţa în ţară.

Lunile de vară reprezintă cea mai profitabilă perioadă din acest an pentru firmele de închiriat maşini din Ploieşti, care nu mai fac faţă cererilor venite de la clienţi. În parcurile auto aproape că nu se mai găsesc autoturisme pentru închiriat, fiecare maşină restituită fiind imediat preluată de alţii.

Şi străinii închiriază maşini

Pe perioada verii firmele de închiriat maşini din Ploieşti primesc cele mai multe solicitări din partea prahovenilor care muncesc de ani buni în străinătate şi care vin să-şi petreacă vacanţa pe plaiurile mioritice. Aceştia renunţă să mai vină cu maşinile personale pentru că o astfel de călătorie implică şi costuri mai mari, dar şi mai mult timp petrecut pe drum.

Cereri sunt şi din partea turiştilor străini care vin să ne viziteze ţara. „Am primit cereri din partea unor turişti din Spania, Olanda sau Australia, iar prahovenii care închiriază maşini de la noi muncesc în Canada, America sau Cipru. Acum avem o singură maşină disponibilă în parcul auto", ne-a declarat Alexandru Lucuţ, agent servicii clienţi în cadrul Autonom Rent a Car din Ploieşti.

Maşinile preferate

Cel mai adesea sunt preferate maşinile economice, care se închiriază cu bani puţini, dar care au şi un consum mic la combustibil. O altă cerinţă a celor care închiriază este ca maşina să fie dotată cu aer condiţionat.

Cele mai solicitate mărci de maşini sunt Loganul şi Renault Clio. „Anul trecut am venit în ţară şi am închiriat un Logan de la o firmă de profil din Ploieşti. Am plătit 30 de euro pe zi. Am ales această maşină deoarece este destul de economă. Acum abia am ajuns în ţară şi am dat câteva telefoane însă nu am găsit nimic disponibil din ceea ce îmi doream. Pe uşa firmelor de închiriat maşini se pare că nu a intrat criza", ne-a spus Denisa Mănăilă, care lucrează în Spania.

Şi maşinile scumpe sunt căutate de unii prahoveni. Un exemplu este Opel Insignia. „Unii ne cer maşini scumpe pentru a le demonstra cunoştinţelor lor că o duc bine, că au câştiguri frumoase peste hotare", ne-a mai spus Alexandru Lucuţ.

Taxă de garanţie e obligatorie

La toate firmele care închiriază maşini, taxa de garanţie este obligatorie. Garanţia va fi utilizată pentru penalizare, în caz de distrugeri, furturi sau pierderi ale documentelor ori ale cheilor autoturismelor. La Autonom Rent a Cari taxa variază între 200 şi 500 de euro.

Garanţia solicitată se returnează la recuperarea autoturismului în bună stare de funcţionare cu toate documentele, accesoriile şi echipamentele din dotare, aşa cum a fost predată.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite