Firmele de construcţii din Ploieşti, date în judecată de Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea firmelor care au asfaltat străzile din Ploieşti în ultimii ani, vor fi chemate în instanţă de către municipalitate.

Pentru că nu au răspuns notificărilor trimise de Primărie în care li se cerea refacerea străzilor, mai multe firme de construcţii din judeţul Prahova care au câştigat licitaţiile în ultimii ani, vor fi date în judecată de către Primărie. „Nu am primit niciun răspuns la notificările trimise de noi, de aceea ne pregătim să îi acţionăm în instanţă", ne-a declarat primarul Andrei Volosevici.

Este vorba despre firmele care au asfaltat 37 de străzi aflate în perioada de garanţie din diferite cartiere ale oraşului. Dintre acestea, amintim: străzile Gheorghe Doja, Gheorghe Grigore Cantacuziono, Bulevardul Republicii, Aurel Vlaicu, Andrei Mureşanu, Malu Roşu, Mircea cel Bătrân, Mihai Bravu, Romană, Sondelor, Grădinari.

În urma prelevării de carote de pe aceste străzi la jumătatea lunii iunie şi a analizei acestora la laboratorul Facultăţii de Drumuri din cadrul Universităţii de Construcţii din Bucureşti, a reieşit că acestea nu corespund normelor prevăzute în contractele încheiate între constructori şi municipalitate. Ca urmare, firmele constructoare  au fost înştiinţate că trebuie să reia lucrările în cel mai scurt timp posibil, solicitându-li-se un grafic al începerii lucrărilor.

Nu mai pot participa la licitaţii

„Firmele respective nu vor mai avea dreptul să participe la licitaţii pe viitor şi le vom cere în instanţă fie contravaloarea lucrărilor, fie reparaţia drumurilor pe chletuiala lor plus alte daune pe care le vom stabili în perioada imediat următoare", a mai precizat Andrei Volosevici. Printre firmele care se vor afla în proces cu Primăria se numără SC Star T&D Blejoi, SC Cast, SC Baustrada, SC Proconstruct, SC Condorii Şulţ Ploieşti, SC Baumeister, SC Romstrade Ploieşti.

Greu de găsit

Am încercat să luăm legătura cu reprezentanţii firmelor SC Star T&D şi SC Cast, care au avut cele mai multe lucrări de asfaltare în Ploieşti, însă nu am reuşit. „Nu sunt în măsură să fac declaraţii, acest lucru îl puteţi discuta cu unii dintre patronii firmei. Aceştia nu sunt în clădire momentan şi nu vă pot da numărul de telefon al dânşilor", ne-a spus Aura Moise, angajată a firmei SC Star T&D SRL. Pe telefonul fix al firmei SC Cast, ni s-a spus că persoana în măsură să vorbească este Helmut Necula care acum se află în concediu.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite