Finanţiştii din Prahova se pregătesc să-şi ceară din nou drepturile în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto-Arhiva
Foto-Arhiva

Tensiunea creşte în rândul angajaţilor Direcţiei de Finanţe Publice Locale Prahova, care sunt pe cale să înceapă noi proteste spontane.

Angajaţii Direcţiei de Finanţe Publice (DGFP) Prahova se pregătesc de o nouă serie de proteste.

Potrivit declaraţiilor lui Aurel Fănică, lider de sindicat la DGFP, bugetarii consideră că au fost păcăliţi de preşedintele Traian Băsescu: „Oamenii au problemele lor, nu se mai descurcă cu banii, şi aşa foarte puţini. Şeful statului a spus, iniţial, că stimulentele trebuie băgate în salarii, iar apoi, nu a vrut să mai promulge legea. Nu este corect faţă de noi, cei care muncim în Finanţe. Prin urmare, ne pregătim să ieşim din nou în stradă. Unii angajaţi au vrut deja să organizeze un protest spontan, care poate începe oricând. Nu avem o dată stabilită, depinde de suportabilitatea salariaţilor. Eu am discutat cu ei şi sunt tare nemulţumiţi".

Acesta a mai spus că în data de 19 noiembrie va avea loc un congres la care vor participa sindicate din toată ţara, în cadrul căruia se va discuta şi despre organizarea unor greve la nivel naţional. Ultimul protest spontan al angajaţilor din Finanţele Publice prahovene a avut loc la jumătatea lunii trecute, când, timp de două zile, peste 300 de sindicalişti supăraţi de reducerile salariale şi tăierea stimulentelor au lăsat deoparte îndatoririle de muncă, în semn de solidaritate cu colegii lor de la Ministerul Finanţelor, refuzând să-şi reia activitatea.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite