Ploieşti: Finalizarea bazei de tratament de la Baia Verde s-a prelungit până la iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Finalizarea bazei de tratament de la Baia Verde s-a prelungit până la iarnă
Ploieşti: Finalizarea bazei de tratament de la Baia Verde s-a prelungit până la iarnă

Autorităţile locale spun că de vină a fost proiectantul care a întocmit greşit proiectul lucrării, iar acesta a trebuit refăcut.

Baia Verde - pe vremuri o atracţie pentru turişti datorită apei sărate - a fost închisă în vederea reabilitării, acum vreo doi ani, iar lucrările au fost prinse, pentru finanţare, în cadrul Programului Phare 2004 –2006. După ce iniţial termenul de finalizare al lucrărilor a fost stabilit pentru31 iulie 2009, proiectul de reabilitare a infrastructurii de turism în staţiunea Slănic are un nou termen de predare a investiţiei. Acesta este 31 noiembrie 2009. Finanţat din fonduri europene, finalizarea investiţiei a întârziat din cauza lucrărilor de proiectare greşite. 

După cum ne-a declarat primarul Slănicului, Daneluş Costea „s-a întârziat din cauza proiectantului, au fost nişte greşeli la proiectare, în primul rând la fundaţie. S-a venit cu o nouă echipă de proiectanţi şi s-a refăcut proiectul”. Acesta a mai precizat: „Aici va fi o bază de tratament pentru care vom încheia contracte cu şapte medici pentru fiecare specialitate, dar legat de specificul Slănicului, un amfiteatru de 200 de locuri şi câteva piscine la exterior, pentru agrement. Nu o să avem un hotel, dar există foarte multe hoteluri care se construiesc în Slănic şi nu va fi o problemă”.

Lucrări finalizate în proporţie de 30%
Deşi constructorul a demarat lucrările în luna martie a acestui an, primarul a spus că acestea sunt finalizate în proporţie de 30%. Preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Cosma spune că va supraveghea îndeaproape investiţia şi va avea grijă ca aceasta să se încadreze în noul termen: „Săptămânal vor fi comandamente, iar în caz de forţă majoră, vom apela la toţi constructorii din judeţul Prahova pentru ca această lucrare să se finalizeze la termenul planificat”.

Valoarea proiectului este de 3,2 milioane de euro, iar contribuţia Consiliului Judeţean se ridică la aproximativ 500.000 de euro. „320.000 de euro reprezintă contribuţia de 10% a administraţiei judeţene la finanţarea proiectului, plus lucrările neeligibile care înseamnă alimentarea cu energie electrică, cu apă şi racordul la canalizare”, a mai declarat Mircea Cosma.

Izvoarele au proprietăţi curative
Izvoarele cu apă minerală ce contine compuşi ai calciului, clorului, sodiului, sulfului si lacurile din Slănic cu concentratie mare de sare, sunt folosite la tratarea unor boli reumatismale degenerative si diartritice, boli ale sistemului nervos periferic, boli respiratorii, dermatologice şi vasculare.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite