Ploieşti: Filarmonica rămâne şantier până în aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza vremii şi a lipsei de fonduri, termenul de execuţie al lucrărilor de consolidare şi de recompartimentare a clădirii în care funcţionează Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploieşti a fost prelungit cu încă jumătate de an. Abia în luna aprilie, orchestra simfonică şi cea de muzică populară se vor reîntoarce în “casa” lor.

Imobilul în care îşi desfăşurau activitatea angajaţii Filarmonicii din Ploieşti arată, în prezent, ca un mare şantier. Cu greu îţi mai poţi da seama că în locul acela a fost cândva o sală de concerte unde mari muzicieni şi dirijori din România şi din străinătate încântau publicul numeros cu spectacole de muzică desăvârşite. Totul este plin de moloz, pereţii interiori au fost puşi la pământ, iar în locul scenei zace o grămadă de cărămizi şi mult nisip.

Curtea instituţiei culturale este plină de lemne şi de cazane cu smoală topită pentru acoperiş. Timpul ploios din ultimele zile a încetinit ritmul lucrărilor de reabilitare. Ieri după amiază doar trei muncitori, zgribuliţi de frig, se aflau pe şantier. Unul prepara smoala, iar ceilalţi doi mânuiau utilajele pentru prelucrarea lemnului necesar neînnoirii tâmplăriei.

“Acum lucrăm la acoperiş, însă trebuie să aşteptăm să se oprească ploaoa ca totul să iasă bine. Suntem în grafic şi la capitolul compartimentări. Locaţia va fi dată în folosinţă în 10 aprilie 2010”, a precizat inginerul constructor Florin Sava, reprezentantul firmei care se ocupă de consolidarea Filarmonicii “Paul Contantinescu”.

Plătesc chirie ca să poată concerta
De aproape doi ani, artiştii Filarmonicii din Ploieşti îşi desfăşoară activitatea muzicală într-o altă locaţie, la Casa Sindicatelor, pentru care plătesc o chirie lunară de zeci de mii de lei. Acolo au loc atât spectacolele cât şi repetiţiile.

“Nu este tocmai bună sala de spectacole de la Casa Sindicatelor din cauza acusticii. La sediul nostru se auzea altfel, mult mai bine. Dar ne mulţumim cu ce avem. Nu ştiam că a fost prelungit termenul de execuţie. Era vorba iniţial de luna octombrie a acestui an. Nu vreau să comentez motivele pentru care se întârzie finalizarea acestei reabilitări, fie că este vorba de lipsă de fonduri sau de vremea capricioasă”, a declarat Corneliu Irimia, directorul Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploieşti.

Cu renume internaţional
Începând cu anul 1996, Filarmonica "Paul Constantinescu" este organizatoarea unor concursuri nationale si internationale precum: Concursul Naţional de Interpretare Paul Constantinescu pentru pian, vioară şi canto (1996-2004), Festivalul Tinerilor Dirijori Buşteni, Concursul Naţional de Interpretare Marţian Negrea pentru pian, canto, flaut si clarinet (1998), Concursul Internaţional de Pian Lory Wallfisch (2001-2003), Concursul Internaţional de Canto Eugenia Moldoveanu (2001), Festivalul de Muzica Contemporană.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite