Fiara înfometată a muşcat! Dinamo - Petrolul 1-3

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hamza a reuşit deschiderea scorului în minutul 60 (foto: GSP)
Hamza a reuşit deschiderea scorului în minutul 60 (foto: GSP)

Penultimii în clasament înaintea meciului de sâmbătă, petroliştii au întâlnit în Ştefan cel Mare un Dinamo de nerecunoscut. Magrebienii din atacul „lupilor“ au anesteziat apărarea adeversă

Petrolul Ploieşti a produs surpriza, sâmbătă seară, învingând la Bucureşti, pe Dinamo, cu scorul de 3-1. Reuşita este cu atât mai dulce pentru „lupii galbeni“ cu cât, în tur, Dinamo le administrase un usturător 5-1 chiar la primul meci oficial pe noul stadion „Ilie Oană“. Nu neapărat răzbunarea a fost principala motivaţie pentru jucătorii echipei ploieştene, ci foamea de puncte. Aflată pe al doilea loc de la coadă, Petrolul a făcut un joc demn cel puţin de prima parte a clasamentului.

Adus în iarnă, după ce-a fost refuzat de rivala Astra, Younes Hamza şi-a confirmat renumele de unul dintre cei mai constanţi jucători din Liga 1 şi a reuşit să-şi extindă seria de goluri, printr-o execuţie spectaculoasă, din foarfecă, după o oră de joc.

Nouă minute mai târziu, Boudjemaa l-a întors pe toate părţile pe fundaşul de naţională Luchin, iar francezul de origine algeriană a rămas singur în lateral, de unde a trimis o pasă simplă în faţa porţii pentru Opriţa, continuată cu o finalizare la fel de simplă, pentru 0-2. În prelungiri, tot Boudjemaa a speculat o neînţelegere între fundaşii adverşi, care s-au invitat reciproc, şi a tras din prima, de la mare distanţă, prinzându-l pe Bălgrădean ieşit.

În prelungiri, Ţucudean a ţinut foarte bine de minge la un duel mai dur şi l-a găsit cu o centrare la colţul lung pe Marius Niculae, care a trimis o lovitură de cap plasată, pentru 1-3. Meciul de duminică a adus şi debutul fostului jucător al Sportului şi Farului Florin Maxim, folosit titular pe postul de fundaş stânga la Petrolul. El a fost, de altfel, cel care l-a scăpat pe Niculae la gol, dar tot Maxim a avut un rol inportant la prima reuşită a „lupilor“.

Dinamo Bucureşti - Petrolul Ploieşti 1-3 (0-0)

Marcatori: Niculae (90+5) / Hamza (60), Opriţa (69), Boudjemaa (90+1)

Dinamo: Bălgrădean - Scarlatache, Luchin, Grigore, Pulhac (Ţucudean 67) - Rus, Kone, Munteanu, Curtean - Niculae, Platini (Dănciulescu 46). Antrenor: Liviu Ciobotariu.

Petrolul: Khamutovski - Străuţ, Linares, Bikana, Maxim - Mustivar, Negru (Ben Djemia 77) - Opriţa, Hamza (Buhuşi 72), Boudjemaa - Zerka (Osiako 46). Antrenor: Gheorghe Mulţescu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite