Ploieşti: Feteasca Neagră, pe masa afaceriştilor columbieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un vin negru produs la cramele din Ploieşti face furori în America Latină. Timp de un an de zile, oamenii cu bani din Columbia se vor desfăta cu licoarea românească la un club exclusivist.

Vinul Fetească Neagră din gama Prahova Valley Special Reserve, produs de Cramele Halewood din Ploieşti va fi servit, la toate evenimentele clubului oamenilor de afaceri „El Nogal“ din Bogota. „Produsul românesc a fost selecţionat de un juriu compus din şase membri, oenologi şi degustători din Columbia, Argentina şi Chile, într-un concurs la care au fost înscrise şase mostre“, a declarat Diana Binder, coordonator de evenimente în cadrul societăţii Cramele Halewood. Alături de cel românesc, celelalte cinci vinuri au provenit chiar din ţările componenţilor juriului. Cu toate acestea, degustătorii au notat foarte bine calităţile licorii bahice româneşti, sub toate cele trei aspecte esenţiale, respectiv vizual, olfactiv şi gustativ.

„Vinul este roşu, demisec, şi este, cu siguranţă, cel mai valoros soi românesc. Ajungând la maturitate, are o culoare intensă, arome fine de frunză de viţă, pâine coaptă şi prune uscate, completate cu taninuri delicate provenite de la baricurile noi de stejar în care a fost maturat cu cea mai mare grijă. Culoarea este de roşu cu nuanţe violet. La examinarea olfactivă se detectează note de fructe de pădure, caramel, pâine prăjită şi mirodenii. Este extractiv, cu arome care persistă într-un sfârşit lung“, a explicat Diana Binder.

Produs 100% autohton
Strugurii din care este produsă Feteasca Neagră respectivă provin tot din judeţul Prahova, din podgoria Tohani, calitatea acestora stând la baza acestui vin care are un succes deosebit în străinătate. „Produsul este şi pe piaţa autohtonă, dar vindem în multe ţări, printre care, Estonia, Germania, Marea Britanie, China, Thailanda, SUA, Japonia,  Danemarca, Ecuador şi Israel, reprezentând 97% din exportul companiei“, a declarat Diana Binder.

Până în octombrie 2010, când Feteasca Neagră din gama Prahova Valley Special Reserve va participa la un nou concurs organizat de clubul din Bogota, afaceriştii columbieni trebuie să-şi asocieze şi meniul cu vinul românesc, respectiv să pună pe masă carne roşie, brânzeturi uşor afumate, paste cu carne sau sosuri roşii.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite