Familie de proxeneți, destructurată în Prahova. Printre victime, și minore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O întreagă familie din Ploiești, printre care se numără o femeie - capul rețelei, dar și mama, fratele și concubinul acesteia, este cercetată pentru infracțiuni precum trafic de minori în vederea exploatării sexuale şi proxenetism. Două persoane au fost arestate preventiv.

Activitatea infracţională a membrilor grupului  s-a desfăşurat  de la începutul anului  2011 până în luna februarie 2012, perioadă în care traficanţii au recrutat  mai multe tinere printre care şi minore, pe care  le-au determinat să întreţină raporturi sexuale contra cost.

Grupul infracţional organizat era constituit  dintr-o  femeie de 38 de ani, mama acesteia, în vârstă de 69 ani, fratele de 36 ani, concubinul de 41 de ani și o altă persoană de 42 de ani.

Tinerele care practicau prostituţia aveau vârste cuprinse între 16 şi 22 ani şi erau racolate de membrii grupării din rândul celor care proveneau din familii dezorganizate, cu  probleme familiale, financiare ori care abandonaseră şcoala.

După racolare, tinerele erau cazate în diferite apartamente din municipiul Ploieşti,  închiriate de membrii grupului infracţional organizat, ori la locuinţele traficanţilor, unde întreţineau raporturile sexuale cu diferiţi clienţi, sumele încasate fiind însuşite de membrii grupării.

Clienţii erau racolaţi de membrii grupării, ori prin intermediul anunţurilor de mică publicitate, prin care erau ofertate servicii sexuale contra cost.

Arestați preventiv

În baza probatoriului administrat în cauză, pe 28 februarie, cei 5 membri ai grupării au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar a doua zi au fost prezentaţi Tribunalului Prahova cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.  Instanţa de judecată  a emis mandate de arestare preventivă pe numele a două persoane din rețea, restul membrilor fiind cercetaţi în stare de libertate, cu obligarea de a nu părăsi localitatea.

Pentru faptele comise, membrii grupării riscă pedepse cu închisoarea între 7 - 18 ani şi interzicerea unor drepturi.

Cercetările sunt continuate de către procurori din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Ploieşti, împreună cu ofiţerii Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a membrilor grupării şi tragerea acestora la răspundere penală.         

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite