Ploieşti: La Zoo Bucov s-a născut un pui de ponei Falabella

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul este o premieră pentru grădina de la marginea Ploieştiului. În ultimele zece zile, femele din patru specii au născut în captivitate în acest aşezământ.

Noua atracţie a Grădinii Zoologice din Parcul „Constantin Stere” de la Bucov este un pui de ponei din rasa Falabella.  „Este vorba despre un mascul, în greutate de 20 de kilograme. Naşterea a decurs fără probleme şi animalul este sănătos. Noi aveam patru exemplare mature, aduse în grădina noastră în anul 2006, şi am avut parte de o surpriză plăcută prin înmulţirea lor”, a declarat purtătorul de cuvânt aşezământului, Iulian Costache.

Poneiul a fost deja botezat de îngrijitori cu numele de Tomi. „Avem mare grijă de el şi ne este foarte drag. I-am pus şi fundă roşie la gât să nu se deoache. Îl hrănim, îl mângâiem şi suntem atenţi dacă plouă să-l băgăm în adăpostul din ţarc, ca să nu prindă vreo răceală. Prindem întâi mama şi apoi şi pe el”, a spus Ionel Boeru, una dintre persoanele care se ocupă de întreţinerea „vedetei”.

Ziua de ieri a fost una deosebită la Grădina Zoologică Bucov, împreună cu puiul de ponei venind pe lume şi unul de cerb carpatin, care a sporit la cinci numărul exemplarelor din această specie existente în captivitate. „S-a împiciorogat, cum se spune în popor, şi deja aleargă puţin. Nu a avut niciun fel de probleme şi a început să sugă imediat după ce a fost fătat. Pe de altă parte, a fost acceptat din prima clipă de grupul lui. Îl cheamă Junior şi să dea Dumnezeu să fie sănătos”, a declarat îngrijitorul său, Dan Chirasnel. 

30 de specii
În prezent, fondul Grădinii Zoologice Bucov se ridică la aproximativ 300 de animale, din circa 30 de specii, instituţia trecând printr-o perioadă de extindere. În cursul săptămânii trecute, celor cinci vaci indiene Watassi li s-a adăugat un pui, botezat Adonis, iar numărul cerbilor lopătari a ajuns la patru, prin venirea pe lume a masculului Ariel.

„Toţi aceşti pui au parte de îngrijire specială, de hrană specială bazată şi pe suport de vitamine. Naşterea poneiului Falabella ne bucură în mod deosebit, deoarece este un fapt inedit. Noi am mai avut, de la începutul acestui an până în prezent, naşteri la maimuţe pavian, ponei Shetland, iak, nutrii şi ratoni. Suntem în plină dezvoltare şi avem vizitatori nu doar din Prahova, ci şi din judeţe precum Dâmboviţa, Ialomiţa, Buzău şi Brăila. Aşteptăm copiii să vină la noi”, a spus Iulian Costache.

Odată cu sporirea numărului de ponei din cele două rase existente în aşezământ, conducerea Grădinii Zoologice Bucov a început construcţia unui manej care să dea posibilitatea celor mici să fie plimbaţi călare pe micuţele animale.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite