Ploieşti: Fabrica Procter&Gamble se va întinde pe 26 de hectare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Fabrica Procter&Gamble se va întinde pe 26 de hectare
Ploieşti: Fabrica Procter&Gamble se va întinde pe 26 de hectare

Firma Procter&Gamble îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul ţării noastre de 15 ani  având,  la nivel naţional, 850 de angajaţi, iar la Urlaţi, firma va avea 350 de salariaţi

Fabrica Procter&Gamble din Urlaţi atrage ca un  magnet zeci de mii de prahoveni şi nu numai, care din cauza crizei financiare actuale dar şi a altor probleme au rămas fără un loc de muncă. Încă din februarie anul acesta au fost demarate angajările pentru prima hală de producţie, unde vor putea fi angajate 150 de persoane.

Potrivit primarului oraşului Urlaţi, Marian Măchiţescu, pe aceste locuri peste 10.000 de prahoveni au depus CVuri pentru angajare. Până în luna septembrie, personalul care va funcţiona în adminsitraţia fabricii dar şi şefii de secţii, sau de linii, cât şi tehnicienii vor fi trimişi la specializări în străinătate, urmând ca personalul necalificat, care va lucra la liniile de producţie , cât şi operatorii de linii să fie angajaţi până la sfârşitul acestui an şi instruiţi de echipe de specialişti veniţi din străinătate.

„Săptămâna viitoare va avea loc licitaţie pentru drumul de acces în parcul industrial, fiind vorba de un parteneriat între Primăria Urlaţi şi Consiliul Judeţean Prahova”, explică primarul Marian Măchiţescu.

Cea mai mare din lume
Potrivit edilului, fabrica se va întinde pe o suprafaţă de 26 de hectare şi va avea în total patru hale de producţie. Pentru cei care doresc să afle mai multe detalii despre activitatea fabricii, conducerea acestei unităţi a deschis un sediu proviziroiu la Urlaţi, pe Strada 1 Mai, unde pot fi înaintate şi CVuri.

„În acest moment cea mai mare fabrică de producţie a firmei Procter&Gamble se află în Franţa, dar am înţeles că reprezentnaţii firmei doresc să realizele la Urlaţi cea mai mare fabrică din lume, mai mare decât cea din Franţa. După ce vor începe procesul de producţie în aprilie 2010, ei au în vedere demararea lucrărilor pentru celelalte hale”, mai spune primarul.

La Urlaţi vor fi realizate produsele Wash&Go, Pantele şi Head&Sholuders, iar cea mai mare parte din producţia realizată aici este destinată pieţei externe, însă, potrivit  adminstraţiei locale, o mică parte din producţie va ajunge şi pe pieţele autohtone.

„Pentr noi este cel mai mare câştig, pentru că sperăm că această fabrică ne va ajuta să avem locuri de muncă mai multe şi o situaţie economică mai bună, poate aici vor face şi alte investiţii din care să aibă de câştigat şi oamenii simpli”, este de părere urlăţeanca Victoria Ene. Mii de locuitori acestui oraş au depus deja un CV la fabrica de şampoane, în speranţa că vor avea un loc de muncă situat chiar în oraşul lor, nemaifiind nevoiţi să facă naveta la Ploieşti.

850 de angajaţi în ţară
Firma Procter&Gamble îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul ţării noastre de 15 ani  având,  la nivel naţional, 850 de angajaţi. Numai 350 dintre aceştia lucrează numai în una dintre fabricile companiei, unitate de producţie a detergenţilor, care a fost construită la Timişoara. Tot 350 de persoane urmează să aibă un loc de muncă şi la fabrica de şampoane de la Urlaţi, în cele patru hale de producţie care vor fucţiona aici. 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite