FOTO Un ploieștean a pus umărul la doborârea recordului mondial la pescuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cătălin Grigore și echipa sa „Otto Fishing Team", alături de alte 23 de echipe din România, Europa și Africa, au stabilit un nou record mondial de pescuit. În 96 de ore de pescuit non-stop, aceștia au strâns 24.744 kilograme de pește

Pescar profesionist, cu mii de ore petrecute cu undița pe baltă, ploieșteanul Cătălin Grigore nu avea cum să lipsească de la o competiție care și-a propus de la început doborârea unui record mondial în domeniu.

La jumătatea lunii mai, pe „Balta 4 - Doripesco" de la Rotbav, competiția de pescuit sportiv „K - Karp" s-a încheiat cu stabilirea unor noi recorduri mondiale.

Unul dintre ele aparţine tuturor celor 24 de echipe participante (unele din Germania, Croația sau Sudan) care, de-a lungul celor 96 de ore de concurs, au scos din apă 24.744,80 kilograme de peşte, adică 8.671 de peşti, faţă de vechiul record de 20.500 kg la total. Record mondial şi pe echipe. Echipa câştigătoare, „Cereals Boilles" din Bucureşti a reuşit să captureze o cantitate de 2011,4 kilograme de peşte, în timp ce vechiul record era de 1.900 kg/echipă.

image

Click pe imagini pentru o fotogalerie cu echipa ploieșteanului

Multă muncă și mulți... bani

„A fost o experiență extraordinară, să pescuiești non-stop patru nopți și cinci zile. A fost nevoie de multă muncă, migală, atenție, dar rezulatul final a fost unul pe măsura eforturilor. Așteptăm omologarea noului record de către Guiness Book", ne-a spus Cătălin Grigore.

Din echipa lui Cătălin Grigore, „Otto Fishing Team", mai fac parte soția acestuia - Magdalena Petre și un foarte bun prieten, Julius Geangu, toți foarte pasionați de pescuitul sportiv.

O astfel de pasiune se traduce, pentru Cătălin Grigore, și în foarte mulți bani investiți în scule profesionale de pescuit și deplasări. „Experiența de acum ne-a costat aproximativ 1.200 de euro, de la combustibil până la mâncare, undițe și momeli. Dar, a meritat. Ne pregătim acum pentru Cupa Anaconda", mai spune pescarul.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite