FOTO O ploieșteancă coase felicitări miniaturale în tehnica goblenului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mioara Ercău este pasionată de goblenuri. Foto Dana Mihai
Mioara Ercău este pasionată de goblenuri. Foto Dana Mihai

Expertă în arta goblenului, Mioara Ercău a trecut dincolo de această pasiune atunci când și-a propus să coasă felicitări de Paște fără a avea un model prestabilit.

Pasionații de hand-made și daruri retro au găsit în aceste felicitări cadoul ideal pentru cei dragi. Pentru a lucra un astfel de mini-goblen, compus din sute de puncte, femeia lucrează și o zi. Felicitările sunt transpunerea pe pânză a unor fotografii cu tematică pascală.

Pentru o singură felicitare, femeia lucrează și o zi întreagă

Click pe imagini pentru o fotogalerie cu felicitările de Paște

Maria Ercău a început să coasă foarte devreme, în familie. Mama ei ţesea macaturi şi cuverturi în război sau împodobea ii cu broderii complicate astfel că a transmis şi fiicei înclinaţia pentru cusăturile migăloase.

Dacă te uiţi la un goblen al ploieştencei aproape nici nu-ţi dai seama că sunt tablouri realizate cu acul şi nu cu pensula. Până la 80 de culori desenează în amănunte minuţioase fiecare detaliu al unui copac încărcat de frunze, al unei case sau o figură umană.

Pentru a da viaţă acestor detalii, Maria Ercău petrece până la şase luni cu acul în mână, pentru un singur goblen. Iar când are dispoziţie, stă şi câte şapte-opt ore pe zi în faţa pânzei. "Dacă nu ai pasiune pentru goblen, nu poţi să le faci. Este o pictură cu acul", crede femeia.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite