FOTO Două tone de apă sfințită la Catedrala din Ploiești, pentru Izvorul Tămăduirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de ploieșteni au venit la Catedrala Sfântul Ioan pentru a lua apa sfințită. Foto Dana Mihai
Sute de ploieșteni au venit la Catedrala Sfântul Ioan pentru a lua apa sfințită. Foto Dana Mihai

Sute de ploieșteni au venit să ia apă sfințită de la Catedrala „Sfântul Ioan" din Ploiești, după slujba de vineri dimineață. Oamenii nu s-au mai înghesuit, așa cum se întâmpla în alți ani, deși afară era și o vreme foarte capricioasă

Înșirați la o coadă de câteva sute de metri, ploieștenii credincioși au așteptat în liniște să le vină rândul pentru a-și umple recipientele cu aghiazmă.

Preoții de la catedrala din Ploiești au pregătit în acest an două tone de apă, pe care le-au sfințit și le-au împărțit enoriașilor.

Copiii au fost foarte cuminți, în ciuda aglomerației

Click pe imagini pentru o fotogalerie de la coada pentru aghiazmă

Vremea nu a ținut cu ploieștenii pentru că a plouat în mai multe reprize și a bătut vântul. Cu toate acestea, nimeni nu s-a descurajat și nu a plecat acasă fără apa sfințită.

În vinerea din Săptămâna Luminată, numită Vinerea Izvorului Tămăduirii, sau simplu Izvorul Tămăduirii, Biserica Ortodoxă face pomenirea uneia dintre minunile Maicii Domnului. Sărbătoarea datează din a doua jumătate a primului mileniu creştin.

Sărbătoarea face referire la o vindecare a unui orb ce şi-a recăpătat vederea după ce şi-a udat faţa cu apa unui izvor situat într-o pădure din apropierea Constantinopolului. Biserica zidită pe locul unde se găsea acel izvor din porunca împăratului a primit numele de „Izvorul Tămăduirii".

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite