FOTO De Cartea Recordurilor. Cei mai mari gândaci și fluturi din lume, în expoziție la Ploiești

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fluturele cap de cobră este cel mai mare fluture din lume. Foto Dana Mihai
Fluturele cap de cobră este cel mai mare fluture din lume. Foto Dana Mihai

Goliathus, cel mai mare gândac din lume, Fluturele cap de cobră, un homar de aproape un metru, tarantule și fluturi exotici pot fi admirate la Ploiești, într-o expoziție de excepție, „Artropodele - cei mai vechi locuitori ai planetei Pământ".

Muzeul de Științele Naturii Prahova găzduiește, până la sfârșitul lunii august, în sala Coloanelor, o interesantă expoziție, în care fluturii, crustaceele, păianjenii și insectele sunt vedete absolute.

Scoase din depozitele muzeului, insectarele și rășina în care sunt conservate artropodele uimesc prin frumusețea și ineditul exemplarelor expuse.

Un fluture albastru din Peru, Morpho Didius, atrage toate privirile

Click pe imagini pentru o fotogalerie cu exponatele

Printre ele, Goliathus, cel mai mare gândac din lume, cu o greutate de peste 100 de grame. Numele îi provine chiar de la dimensiunile uriașe. La cei mai mari reprezentanți de gândaci Goliath de sex masculin, lungimea corpului poate ajunge la 11 cm. Habitatul acestor uimitoare insecte este Guineea superioară, situată în Africa tropicală.

În expoziție pot fi văzuți și un exemplar al celui mai lung gândac din lume, un homar de aproape un metru, din Oceanul Atlantic, tarantule, dar și cel mai mic scorpion din lume, de numai câțiva centrimetri.

Tot din categoria de Cartea Recordurilor, uimește un exemplar din Attacus Atlas sau Fluturele cap de cobră, cel mai mare fluture din lume, cu un colorit special, care imită șarpele al cărui nume îl poartă.

Un Morpho Didius, din Peru, atrage de departe privirile cu albastrul aripilor, pe când alte exemplare de fluturi abia pot fi zărite din cauza dimensiunilor minuscule.

Alături de expoziția „Artropodele - cei mai vechi locuitori ai planetei Pământ", în Sala Coloanelor de la palatal Culturii mai poate fi admirată și expoziţia „Bijuterii din adâncul Pământului", o interesantă a bijuteriilor dinadâncul Pământului, cristalele.

Cele două expoziţii reunesc peste 200 de piese de patrimoniu muzeal.

Costul unui bilet este de 3 lei, iar copiii, studenții și pensionarii plătesc 2 lei.

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite