FOTOGALERIE Un avion Boeing de linie a ajuns la Ploiești, după ce a „zburat“ pe șoșele, de la Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După un drum de 12 ore, un avion Boeing a ajuns la Ploiești, pe un drum lung pe șosele din România, cu punctul de plecare Bacău. Avionul, abandonat de un nigerian, a fost cumpărat la licitație, și va fi transformat într-o cafenea-restaurant.

Destinația finală a fost cel mai mare parc industrial si logistic din SE Europei, situat în Ploiești, unde va fi transformat într-o cafenea, accesibila din Autostrada A3.

Boeingul ce măsoară 37 de metri lungime, 7 metri lățime, 5,2 m în înălțime și cântărește 49 de tone, a fost adus la destinație pe o rută aleasă cu atenție: Bacău - Buzău - Mizil - Ploiești (DN 2, DN 1B, centura Ploiești, DN1 si DN 72).

Vedeți aici și video, din aer și de la sol, cu transportul agabaritic

Avionul a plecat la 5.40 dimineața din Bacău și a ajuns în locul unde va fi montat în jurul orei 18.15.

Traversarea intersecției de la Carrefour în drumul spre Centura Ploieștiului
Traversarea intersecției de la Carrefour în drumul spre Centura Ploieștiului
O curbă dificilă înainte de intrarea pe DN 72, spre Ploiești West Park

Click pe imagini pentru o fotogalerie cu imagini ale avionului în Ploiești

În parcul industrial, avionul va fi re-asamblat și recondiționat pentru a găzdui o cafenea ce va oferi o perspectivă de 360 de grade asupra întregului parc Ploiești West.

Vedeți și aici mai multe fotografii din timpul traseului

Va fi atât o cafenea, cât și un restaurant cu mâncăruri ușoare, dar foarte bune, pentru oamenii de afaceri cu interese în zonă, dar și pentru angajații parcului. Ne bucurăm că, astfel, am oferit și o a doua viață acestui avion", ne-a spus Ivan Lokere, CEO-ul Alinso Group.

PLOIESTI WEST PARK este un proiect realizat de către grupul Belgian ALINSO GROUP în parteneriat cu omul de afaceri prahovean, Petrică Ușurelu, deținătorul unui grup de firme active în diferite domenii industriale.

Istoria avionului

Așa cum scria ploiesti.adevarul.ro în luna martie, avionul Boeing a fost vândut, în aceeași lună, Rodicăi Elena Petre, o prahoveancă din satul Negoiești. Femeia a câștigat licitația deschisă de Direcția Generală a Finanțelor Publice Bacău, cu o sumă de 354.000 de lei oferită pentru avion. Femeia nu este altcineva decât sora lui Petrică Ușurelu, milionarul de 37 de ani, patron al firmei Piritex și acționar la parcul industrial unde a fost adus avionul.

Citiți și aici mai multe despre licitație

Avionul, abandonat de un nigerian, a fost vândut de DGFP Bacău la a doua strigare, în sensul că prima licitație nu a avut un câștigător.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite