FOTOGALERIE Meci de baschet, în scaun cu rotile, la Ploiești

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acțiunea este parte a proiectului Viața Independentă în Societate (VIS) pentru persoane cu dizabilități
Acțiunea este parte a proiectului Viața Independentă în Societate (VIS) pentru persoane cu dizabilități

Șase persoane cu dizabilități au jucat un meci demonstrativ de baschet în scaun cu rotile, la Sala Sporturilor din Ploiești. Tinerii au făcut dovada că fair-play-ul, mobilitatea și curajul nu țin cont de nici o barieră.

Evenimentul s-a desfășurat vineri, pe terenul de baschet din Parcul Tineretului, de la Sala Sporturilor din Ploiești.

Meci demonstrativ de baschet în scaunul rulant

Click pe imagini pentru o fotogalerie de la meciul de baschet

Acțiunea este parte a proiectului Viața Independentă în Societate (VIS) pentru persoane cu dizabilități, finanțat de Municipiul Ploiești. Proiectul se derulează în perioada 1 iulie - 30 noiembrie 2012 și are ca scop îmbunătățirea abilităților de viață independentă ale persoanelor cu dizabilități din orașul Ploiești.

Sportul în scaun rulant este parte a procesului de recuperare activă, pentru dobândirea abilităților de viață independentă și, în același timp, un element important în integrarea socială a persoanelor cu dizabilități. Organizarea unor astfel de demonstrații contribuie la promovarea abilităților persoanelor cu dizabilități și a egalității de șanse.

Tot în cadrul proiectului Viața Independentă în Societate (VIS) pentru persoane cu dizabilități sunt organizate stagii de kinetoterapie pentru beneficiari din orașul Ploiești. Primul asemenea stagiu a debutat luni, 20 august și se desfășoară pe durata a două săptămâni, la sala de sport Motivation, sub îndrumarea unui kinetoterapeut cu experiență în lucrul cu persoanele cu dizabilități.

Echipa Fundației Motivation România, Centrul de Pregătire pentru o viață independentă Ploiești este alcătuită din experți în lucrul cu persoane cu dizabilități și din persoane cu dizabilități. Echipa multidisciplinară din Ploiești are în componență un coordonator, un kinetoterapeut, un instructor de viață independentă - utilizator de scaun rulant și un lucrător social.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite