Explozie puternică lângă comuna prahoveană Râfov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O deflagraţie de proporţii s-a produs, astăzi, la orele prânzului, lângă satul Goga din comuna Râfov. 167 de proiectile de artilerie, grenade defensive şi ofensive şi cartuşe au sărit în aer, lăsând în urma lor două gropi cu o adîmcime de peste trei metri şi cu un diamentru de cel puţin 15 metri.

Explozia a fost controlată de către pirotehniştii din cadrul ISU Prahova. "Cele 167 de elemente de muniţie au fost găsite în judeţ de la începutul acestui an şi pînă acum. Este vorba de proiectile şi grenade care provin din al doilea război mondial. Era nevoie să distrugem această muniţie periculoasă şi condiţii sigure. Terenul de lângă Goga ne-a fost pus la dispoziţie de primărie, pe o rază de 500 de metri a fost pusă pază ca nimeni să nu pătrundă în zona de detonare. Schijele sunt extrem de periculoase şi pot ucide pe cineva chiar dacă s-ar afla şi la 30 de metri", ne-a declarat lt.col. Titus Stroe.

Pentru a distruge muniţia veche, pirotehniştii de la ISU au folosit aproape 47 de kilograme de trotil. Detonarea s-a efectuat de la mai mult de o jumătate de kilometru distanţă şi, din fericire, s-a încheiat fără incidente.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite