Evaluarea elevilor în Prahova. Programul și lista școlilor din județ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 9-23 mai se desfășoară evaluările competenţelor fundamentale pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a. În anul şcolar în curs, evaluările se fac prin administrări pilot, pe un eşantion de elevi stabilit la nivel naţional. Vedeți mai jos lista școlilor din Prahova cuprinse în evaluare.

Ministerul Educației a stabilit lista unităţilor de învăţământ care compun acest eşantion: 86 pentru clasa a II-a, 136 pentru clasa a IV-a, respectiv 86 de şcoli pentru clasa a VI-a.

Testele care vor fi administrate, precum şi baremele de corectare aferente, sunt elaborate de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare.

Clasa a II-a

La clasa a II-a, acestea conţin două secţiuni: prima vizează competențele de receptare-producere a mesajelor, în vreme ce a doua abordează competențe de matematică. Rezultatele obţinute la evaluarea competenţelor fundamentale la finalul clasei a II-a sunt valorificate prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, consemnarea lor în portofoliul educaţional al elevului, respectiv informarea părinţilor/ tutorilor legal instituiți asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.

În Prahova, unitățile de învățământ în care se vor pilota instrumentele de evaluare pentru Evaluarea Națională la clasa a II-a sunt școala cu clasele I-VIII din Jugureni și școala cu clasele „Nestor Urechia" din Bușteni.

Clasa a IV-a

Evaluarea elevilor la finalul clasei a IV-a va include următoarele discipline: limba română, limba maternă, pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale şi matematică. Evaluarea nu se finalizează printr-o notă sau printr-un calificativ sumativ. Rezultatele evaluării fiecărui test contribuie la realizarea unui scor mediu naţional al performanţelor elevilor pe competenţele fundamentale şi sunt utilizate de CNEE pentru realizarea unor studii şi cercetări de diagnoză a sistemului de învăţământ primar.

La clasa a IV-a, din județul nostru au fost selectate Grupul Școlar "Carol I" din Valea Doftanei, școala cu clasele I-VIII "Carol I" din Plopeni, școala cu clasele I-VIII "Profesor Dinu Mihail Dan" din magula, școala cu clasele I-VIII din Colceag, Colegiul Național "Jean Monnet" Ploiești și „Școala Eroilor" cu clasele I-VIII din Lipănești.

Clasa a VI-a

Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a are ca scop optimizarea învăţării, elaborarea, acolo unde este cazul, a planurilor individualizate de învăţare și preorientarea școlară către un anumit tip de liceu. Testele conţin două secţiuni corespunzătoare probelor transdisciplinare evaluate: limbă şi comunicare, respectiv matematică şi ştiinţe.

La clasa a VI-a, în Prahova, au fost desemnate pentru pilotare școala cu clasele I-VIII Brazi și Colegiul Național "Jean Monnet" din Ploiești.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite