Etnobotanicele vor fi interzise în Ploieşti!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Magazinele de vise" mai au doar o săptămână până când trebuie să pună lacătul pe uşă. În Ploieşti vor fi interzise atât depozitarea cât şi vânzarea şi utilizarea substanţelor cu efecte halucinogene şi psihotropice, indiferent de regimul lor juridic.

Nu există zi în care la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti să nu ajungă cel puţin un tânăr care acuză stări de rău cauzate de consumul de produse etnobotanice. Cazuri mult mai grave au determinat deja autorităţile locale din Craiova, Iaşi, Galaţi, Cluj, Alba, Suceava, Brăila, Bucureşti şi Braşov să interzică funcţionarea „magazinelor de vise" şi vânzarea acestor substanţe pe întreg teritoriul acestor oraşe sau măcar în preajma şcolilor.

De aproximativ o lună, la Ploieşti, s-a căutat, potrivit autorităţilor, cea mai bună soluţie juridică, una care să nu poată fi atacată şi, se pare, a fost şi găsită, sub forma unei propuneri a Consiliului Local cu şanse minime de a nu fi adoptată pe 20 decembrie, când este ultima şedinţă din acest an a aleşilor locali, mai ales că iniţiatori sunt atât primarul cât şi cei 27 de consilieri. „Am spus mereu că vrem să interzicem etnobotanicele, iar scopul nostru este de a interzice în Ploieşti depozitarea, fabricarea, distribuţia, vânzarea, achiziţia şi utilizarea substanţelor psihotrope de orice fel, indiferent de regimul lor juridic", ne-a declarat Andrei Volosevici, primarul municipiului.

Reţelele de traficanţi în Ploieşti

Potrivit hotărârii de Consiliu Local, faptele menţionate vor fi sancţionate şi cu amendă cuprinsă între 3.000 şi 5.000 de lei, precum şi confiscarea şi distrugerea substanţelor.

CITIŢI AICI MAI MULTE DESPRE REŢEAUA LUI BOŞCODEALĂ

Recent, şase tineri din Ploieşti au fost trimişi în judecată pentru trafic şi consum de droguri de mare risc, riscând o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare. Liderul reţelei, George Bogdan Boşcodeală, unul dintre cei mai importanţi traficanţi din sudul ţării, se află în arest din luna iulie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite