Energia verde va încălzi spitalele din Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sisteme de încălzire care utilizează surse regenerabile vor fi folosite, în curând, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, la Pediatrie şi la Spitalul „Boldescu".

În cazul Spitalului Judeţean, varianta pentru care au optat specialiştii în domeniu, sunt panourile solare, însă, din păcate, nu există o suprafaţă suficient de mare pentru montarea acestora, astfel încât energia produsă să acopere întreg necesarul clădirii.

Proiect de 2,8 milioane

Pentru a completa energia folosită în spital, se ia în calcul şi săparea a trei puţuri pentru exploatarea energiei geotermale.

Valoarea proiectului se ridică la 2,8 milioane de lei, iar consilierii judeţeni au votat la ultima şedinţă alocarea unui buget de 1,6 milioane de lei.

„Proiectul a fost depus la Administraţia Fondului de Mediu pentru completarea sumei necesare investiţiei", spune Antoneta Varga, purtătorul de cuvânt Consiului Judeţean Prahova.

Alte spitale dotate cu surse alternative

Un proiect similar a fost depus, anul trecut, pentru achiziţionarea unor sisteme de producere a energiei solare la Spitalele de Pediatrie şi la „Boldescu".  

Valoarea totală a investiţiei se cifrează la aproximativ 560.000 de lei, din care Ministerul Mediului a alocat suma de 243.000 de lei.

Contractul de finanţare nerambursabilă a fost semnat, iar termenul de finalizare al proiectului este 30 decembrie 2011.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite